≫ 

Srpska košarka nije zaslužila da se vrši pritisak na ligu i sudije na konferencijama za medije!

Trener Zvezde najavio treći meč finala, ali se osvrnuo i na prvi duel

  • 20

Trener košarkaša Crvene zvezde Milan Tomić izjavio je danas da će ekipa učiniti sve da dobije treću utakmicu finalne serije plej-ofa Superlige protiv Partizana i približi se osvajanju titule.

- Nemamo mnogo vremena između utakmica, moramo da se brzo pripremimo, da imamo energije, odigramo pametno, pobedimo i budemo bliži osvajanju naše lige.  Uslovi zbog vrućine nisu normalni, ali energiju moramo da nađemo, damo 110 posto da bismo pobedili - rekao je Tomić novinarima u dvorani "Aleksandar Nikolić".

On je dodao da će kao i cele sezone fokus njegove ekipe biti na terenu, ali i ocenio da nije dobro praviti pritisak kao što je to uradio trener Partizana Andrea Trinkijeri komentarima o suđenje posle prve utakmice.

Milan Tomić

Foto: Marko Jovanović

- KK Crvena zvezda i ja kao trener tokom cele sezone, pred svaku utakmicu protiv Partizana nisam pričao ni o suđenju, ni o atmosferi kad se igralo pred njihovim navijačima. To šsto se desilo posle prve utakmice je loše za sport, loše za srpsku košarku.

- Praviti pritisak na konferenciji za štampu prema ligi, to nije zaslužila srpska košarka i naš narod. Srbija je zemlja kosarka, svo vole da gledaju košarku, a ne da se pravi pritisak", naveo je Tomić.

Milan Tomić, Nebojša Čović

Foto: Marko Jovanović

Posle toga je usledila druga utakmica sa dosta tenzije, uključujući i neprimerene poruke navijača crno-belih poput venaca na klupi Zvezde.

"Sigurno je da postoji plan što je to bilo tako jer u prvoj utakmici kad naš igrač dobije loptu od pet faulova koji se prave svirano je četiri, a u drugoj jedan. To je sistem i plan koji je dobro poznat, ali ponavljam, mi se i dalje nećemo baviti suđenjem, koncentracija samo na teren, da odigramo dobro i pobedimo-, poručio je Tomić.

Treća utakmica finala između Crvene zvezde i Partizana igra se sutra od 19 sati.

VIDEO: Tomić besan kao nikad: Bacao tablu, vikao i psovao igrače...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Wwe

    14. jun 2019 | 19:13

    Zgazi ih sutra 20 razlike i nek kujaju opet...

  • Srle

    14. jun 2019 | 19:16

    A Čovićeve konfercije za štampu i saopštenja, da li je i to zaslužila srpska košarka

  • Malajac

    14. jun 2019 | 19:16

    mali trenerčiću nemoj ti da pričaš o pritisku pa vaš ćoki uvek to radi kad igra protiv Partizana, zato što je ljubomoran jer njegov fmp2 nema toliko titula i poštovanja kao PARTIZAN.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA