≫ 

Pehar namenjen šampionima sveta stigao u Srbiju, nadamo se da će se vratiti u septembru!

U Beogradu je danas predstavljen pehar „Džejms Nejsmit“, namenjen šampionu sveta, koji će dobiti novog vlasnika 15. septembra na Svetskom prvenstvu u Kini, u okviru FIBA „Trophy tour-a“.

  • 1

Pehar je „šetnju“ srpskom prestonicom krenuo iz zgrade Radio Televizije Srbije, koja će prenositi mečeve Svetskog prvenstva u Kini (31. avgust-15. septembar 2019), gde ga je u „Jutarnji program“ doneo generalni sekretar KSS Dejan Tomašević.

Posle toga, trofej je „posetio“ našu „Kuću košarke“, a fotografisanje pehara nastavljeno je na četiri lokacije u gradu – na platou ispred Hrama Svetog Save, Trgu Slavija, Beogradu na vodi i Kalemegdanu kod spomenika Pobedniku. Sa peharom su se fotografisali i naši bivši proslavljeni reprezentativci Žarko Paspalj i Miroslav Berić.

Šampionat se igra od 31. avgusta, do 15. septembra, a Srbija je u grupi D sa Italijom, Angolom i Filipinima.

Pehar šampiona Sveta Mundobasket 2019 Foto: MN Press

Od 15.00 sati pehar „Džejms Nejsmit“ je izložen na uglu Knez Mihailove i Obilićevog venca, gde građani mogu da se fotografišu i vide ovaj vredni trofej namenjen svetskim šampionima, večeras sve do 22 časa. Promociji pehara u centru Beograda prisustvovao je i potpredsednik KSS za mušku košarku Igor Rakočević.

(Telegraf.rs/KSS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Johnnie23255

    15. jun 2019 | 10:31

    Simonovic da se javi u najbližu policijsku stanicu i zadržati ga dok pehar ne pređe granicu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA