≫ 

Trejd bomba grunula u NBA: Dejvis ide kod Lebrona, Lejkersi dali okosnicu tima za zvezdu Pelikana!

U suprotnom smeru otišli Ingram, Bol i Hart, Pelikani "preuzeli" i prava na četvrtog pika sa predstojećeg drafta

  • 4

Jedan od najdominantnijih košarkaša današnjice Entoni Dejvis (26) dobio je ono što je tražio još pre nekoliko meseci - trejd, a završio je u Lejkersima kod Lebrona Džejmsa sa kojim će činiti novi "ol-star" tandem "Jezeraša", najzvučniji posle šampionskog dubla Brajant-O'Nil.

Dosadašnji lider Nju Orleansa je napustio Pelikane posle sedam sezona, u Luizijani nije dočekao velike rezultate na timskom nivou, pa će uz Džejmsa pokušati da uz silna individualna priznanja konačno bude konkurentan i za titulu.

Dejvis je šestostruki "ol-star", te tri puta član najbolje postave NBA lige.

Lejkersi su zauzvrat dali mnogo Pelikanima, utisak je čak i da je Nju Orleans možda i bolje prošao u "blokbaster" trejdu kada se sve sagleda.

U suprotnom pravcu idu dvojica startera Lejkersa, Lonzo Bol i Brendon Ingram, kao i rezervista Džoš Hart, ali ni to nije sva pogodnost u ovom poslu po franšizu iz Luizijane: Lejkersi su Nju Orleansu ustupili i prava na četvrtog pika sa predstojećeg drafta, a podsetimo na to da Pelikani i prvi biraju u Las Vegasu, što će reći da će, uz prvu zvezdu drafta Zajona Vilijamsona, sada dobiti još jednog visoko pozicioniranog "prospekta".

Jedan od prvih koji je reagovao na vest o trejdu je Lebron Džejms koji je na instagramu pozdravio dolazak velike zvezde NBA i njegovog novog saigrača.

- AD na putu ka Lejkersima!! idemo brate, ovo je samo početak - napisao je Lebron uz fotomontažu sa Dejvisom u dresu Lejkersa.

 
 
 
View this post on Instagram

AD on da way!! @antdavis23 . Let’s get it bro! Just the beginning.. #LakeShowA post shared by LeBron James (@kingjames) on

 

Dejvis očito neće biti jedino pojačanje Lejkersa za narednu sezonu, šuška se da bi sledeće veliko ime mogao da bude lider Šarlota Kemba Voker, koji je spreman na promenu sredine nakon osam "sušnih" godina sa Hornetsima.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danko

    16. jun 2019 | 09:04

    Gledam NBA ligu od 1992 godine i strašno je u šta se pretvorila liga. Mnogi veliki igrači nisu pomišljali da promene tim zarad titule (malone, stokton, ewing,...), a ovi danas kao seka perse. Čum ne uđu u pmay off odmah suza suzu stiže.

  • Milan

    16. jun 2019 | 10:43

    Još Kyrie Irving da dođe i ponovo imamo moćne Lejkerse

  • marjan

    16. jun 2019 | 13:54

    Jadan LeBron...gdje dodje ostavi pustoš. Bolje da je pomogao mladim igracima da se razviju i lagano ode u penziju...svakako je ‘ispran’ i opet nece osvojiti titulu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA