≫ 

Trener NBA šampiona je išao na časove kod Mute: Nikolić može da se pohvali opasnim podatkom! (FOTO)

Lep je osećaj znati da si nekada pobeđivao NBA šampiona

  • 2
Miroslav Nikolić Foto: MN Press

Košarkaši Toronta osvojili su NBA ligu pod mandatom trenera Nika Nursa, stručnjaka koji je svojevremeno vodio ekipu London Tauersa!

Prilično buran karijerni put imao je Nik, od Severne Ajove do Londona, 13 puta je menjao tim dok nije došao 2013. u Toronto, kao asistent.

Nik Nurs Foto: Tanjug/AP

Jedan od klubova bio je London Tauers, sa kojim je igrao Evroligu u sezoni 2000-2001, protiv Budućnosti koju je vodio tada Miroslav Nikolić.

Mali podsetnik na to napravljen je na popularnoj stranici "Dnevna doza Miška Ražnatovića".

- Sedokosi šarmer je kao trener podgoričke Budućnosti dva puta savladao ekipu London Tauersa, u okviru Evrolige, čiji je trener bio niko drugi do Nik Nurs. Glavni igrač u pobedama Budućnosti bio je pomoćni trener Crvene zvezde, Milenko Topić.

Inače, Nurs je u skorijoj karijeri od D lige došao do Reptorsa, koji su mu ukazali poverenje u junu 2018, da bude prvi trener tima. Potom je Nik postao prvi stručnjak koji je osvojio NBA i NBA G ligu! Ali će nama i dalje posebno simpatičan podatak ostati o Muti...

Budućnost je pobedila kao gost sa 95:88 uz po 27 poena Milenka Topića i Dejana Tomaševića, 16 je ubacio Igor Rakočević, u Podgorici je bilo 101:83, kada je opet bio najbolji Topić, sa 24 poena. Tomašević je dodao 21, Rakočević 20, a Dragan Vukčević 19.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA