Pucnjava i stampedo tokom proslave titule Toronta: Četvoro ranjeno, troje uhapšeno... (VIDEO)

Nemile scene na šampionskoj paradi

  • 2

Fešta povodom slavlja NBA titule košarkaša Toronta na ulicama tog grada nije prošla bez incidenata u masi od skoro dva miliona ljudi. Američki mediji izveštavaju da je došlo do pucanjave u kojoj su ranjene četiri, a u akciji policije potom privedene tri osobe.

Dvoje ranjenih prevezeni su u bolnicu sa teškim telesnim povredama, ali nisu životno ugroženi, dok je policija pronašla dva pištolja iz kojih je pucano.

Lokalne vlasti nisu saopštile razloge zbog kojih je došlo do pucnjave koja se desila na trgu "Nejtan Filips", i to u trenutku dok su se igrači Toronta i trener Nik Nurs obraćali navijačima. Posle incidenta mikrofon je uzeo jedan od zvaničnika parade i pozvao ljude da ostanu pribrani.

Ipak, odmah posle pucnjave usledio je stampedo stotina ljudi, mada je veći broj bio onih koji nisu ni shvatili šta se dešava u tom trenutku.

Ceremoniji proslave prisutovao je najviši vrh Kanade, premijer Džastin Trudo, gradonačelnik Toronta Džon Tori i prvi čovek Ontarija Dag Ford. Svi oni su u trenutku pucnjave bili na bini zajedno sa igračima Toronta.

Dramatičan trenutak opisao je jedan od svedoka stampeda koji je usledio nakon pucnjave.

- Ljudi su pokušavali da uđu u zgrade, ali nisu uspeli jer su vrata bila uska pa su se sudarali jedni o druge. Ipak, pribrali su se i stali u red, to je upalilo, pa su ubrzo svi bili na sigurnom. Nikad nisam bio u situaciji da očekujem da me neko upuca, to nije nešto sa čime znam da se nosim i kako da se ponašam u toj situaciji. Nikad se u životu nisam tako uplašio.  

Pucnjava u Torontu Foto: Tanjug/AP
Pucnjava u Torontu Foto: Tanjug/AP
Pucnjava u Torontu Foto: Tanjug/AP
Pucnjava u Torontu Foto: Tanjug/AP
Pucnjava u Torontu Foto: Tanjug/AP
Pucnjava u Torontu Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • toronto

    18. jun 2019 | 10:27

    najgori grad na svetu i najgori ljudi. ko u srednjem veku divljaci. svaki dan pucnjave i ubistva. opet moram da bezim.dokle bre vise

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA