≫ 

Kreće borba za Lenarda: Los Anđeles zove Torontovog junaka, Reptorsi će se "iskidati" da ga zadrže

I dalje je neizvesna situacija oko MVP-ja finalne serije, ipak naziru se sledeći koraci

  • 0

Navijači Toronta priželjkuju samo jedno za narednu sezonu - ostanak igrača koji je "gurao" Reptorse do prve titule u istoriji, prve za Kanadu u NBA karavanu, Kavaja Lenarda.

Iako je prošlo tek nekoliko dana od završetka burne sezone, prilično su žive spekulacije o narednoj destinaciji dvostrukog NBA šampiona, i one najviše sugerišu da se približio rastanak Kavaja i Toronta.

Konkretno, priča koja je aktuelna u košarkaškim krugovima u SAD je trejd u Los Anđeles Kliperse.

- Realnost je da je Kavaj Lenard fokusiran na Los Anđeles, ali na Klieprse, ne na Lejkerse, koji nemaju pare da ga potpišu - tvrdi najbolje obavešteni košarkaški novinar u SAD Adrijan Vojnarovski.

Raptors Parade Basketball Lenard sa MVP peharom uz suprugu i majku na prslavi šampionske titule Toronta Foto: Tanjug/Ap

Klipersi su minule sezone uradili zdravu rekonstrukciju ekipe, baza je učrvšćena (Herel, Galinari, Vilijams, Gligus-Aleksander, Zubac, Šamet), a nedostaje samo jedna karika, a to bi upravo mogao da bude Kavaj, uz važnu napomenu da bi tamo mogao da dobije ugovor po želji, što ne bi mogao u Lejkersima zbog prisustva dve mega zvezde Lebrona Džejmsa i Entonija Dejvisa.

- Druga stvar zbog kojih Lejkersi nisu interesantni Lenardu je što on ne voli da bude deo "supertima", to nije njegova zamisao o jednoj ekipi. Definitivno će se u trku upustiti Klipersi i očekujem veliku borbu Toronta i Klipersa za njegov potpis. Moguće je da će Lenard obaviti razgovore sa još nekim ekipama, ali ne verujem da će među njima biti i Lejkersi.

Prednost Klipersa u nameri da privole Lenarda je i njegovo mesto rođenja, u pitanju je Riversajd u Kaliforniji, uz to i njegova davnašnja želja da se jednog dana vrati kući u "Sunčanu državu".

Međutim, sada kada je sa Torontom postigao istorijski uspeh, šanse da ostane u šampionskom taboru rastu, i veće su nego da se preseli bilo gde, a nema sumnje da će gazda franšize sa severa Masai Udžiri učiniti sve da zadrži najboljeg igrača za napad na novu titulu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA