≫ 

KLS odbio žalbu Partizana: Bili su koraci, ali evo zašto ne možemo da poništimo meč!

Titula ostaje na Malom Kalemegdanu

KK Crvena Zvezda, KK Partizan Foto: Marko Jovanović

Žalba košarkaškog kluba Partizan posle 4. utakmice finalne serije KLS odbijena je od strane lige, koja je to obrazložila u Saopštenju. KLS ističe u Saopštenju da je evidentno da je došlo do greške sudija i da je Bili Beron postigao koš posle očiglednih koraka, ali navodi da prema pravilima FIBA nije dozvoljeno poništavanje utakmice zbog propusta sudija.

Zbog propusta u suđenju, arbitri su zaradili suspenziju od tri utakmice neigranja.

Prenosimo u celosti deo Saopštenja vezan za Partizanovu žalbu:

U vezi sa žalbom KK PARTIZAN da je pobednika rešio koš koji je Bili Beron postigao posle greške u koracima, od sportskog direktora KLS je dobijeno stručno mišljenje u kome se navodi:

- Previd sudija-nedosuđeni koraci u poslednjoj sekundi 4. finalne utakmice uticao je na krajnji rezultat. Do tada, 39 minuta i 59 sekundi, suđenje je bilo veoma dobro.“ I pored evidentne greške sudija koja je imala presudan uticaj na krajnji rezultat, a imajući u vidu da se takmičenje u našoj ligi odvija prema Službenim pravilima igre FIBA, prema kojima propust koji su sudije napravile ne može biti razlog za poništenje utakmice (Odeljak C-Postupak protesta Službenih pravila igre FIBA posebno tačka C1) žalba KK Partizan se odbija i utakmica se registruje postignutim rezultatom.

- Zbog negativne ocene za suđenje (2.0) na četvrtoj finalnoj utakmici plej ofa sudije I.Belošević, U.Obrknežević i U.Nikolić, se po automatizmu kažnjavaju sa po 3 utakmice u tempu delegiranja, shodno čl.61 Ž) 4 Propozicija takmičenja.

VIDEO: Pogledajte koš i korake Berona za Zvezdinu 20. titulu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA