Boston se "kruni": Posle Irvinga, i Horford traži novi klub

Iskusni centar se nije dogovorio sa Seltiksima o produžetku saradnje

  • 0

Prvi centar Boston Seltiksa Al Horford (33) menja klub pošto nije pronašao dogovor sa rukovodstvom Seltiksa oko produžetka saradnje. Horford je želeo višegodišnji ugovor, ljudi iz kluba su imali nešto drugo na umu, pa je došlo do razlaza, koji je, prema izvorima bliskim košarkašu, definitivan.

Horford će, tako, posle tri sezone napustiti Boston u kojem je imao veoma važnu ulogu u idejama Breda Stivensa.

Američki mediji navode da predsednik za košarkaške operacije Seltiksa Deni Ejndž i Horfordov agent Džejson Glašon, ne očekuju da obnove pregovore u vezi sa produžetkom saradnje iskusnog centra, koji će, nakon Atlante i Bostona, ovog leta krenuti u novu avanturu.

Horford je bio omiljena figura u klubu "po vertikali", od uprave do igrača, te će ostati praznina i u ljudskom smislu sada kada je rastanak izvestan, pa Seltiksima valja da nađu adekvatnu zamenu za prekaljenog košarkaša.

Petostostruki učesnik "ol-stara" je za Boston beležio 13.6 poena i 6.7 skokova u proseku po utakmici protekle sezone.

U Seltikse je stigao pre tri godine kao slobodan agent iz Atlante sa reputacijom jednogh od najkompletnijih igrača na poziciji "petice".

Podsećamo, Boston će ovog leta ostati i bez prvog plejmejkera i najboljeg strelca ekipe Kajrija Irvinga, koji odlazi nakon dve sezone sa Seltiksima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA