≫ 

Gudurić NBA partijom razbio Efes i održao Fener u životu, igraće se majstorica za titulu u Turskoj!

Strašna partija Gudurića

  • 14

Košarkaši Fenerbahčea pobedili su Anadolu Efes sa 85:69 i izborili odlučujuću sedmu utakmicu u finalnoj seriji turskog šampionata

U tvrdoj utakmici, kao "meč viner" se pokazao Marko Gudurić sa svojim 21 poenom, četiri trojke i nekim od ključnih poena kada se rezultat lomio u poslednjoj četvrtini.

Do tada je Fenerbahče uglavnom vodio, a Efes držao priključak do sredine četvrte deonice. Tada je Fener pojačao odbranu, Gudurić pogodio trojku i nekoliko slobodnih bacanja, a žuto-crni su probili granicu od +10 i otišli na 66:52 na pet minuta do kraja.

Marko je nakon toga dobro izblokirao Larkina, sudije su svirale faul i tek tada je Efes prekinuo seriju Fenera koji je "gazio" Efes sa 16:4 do tog trenutka u četvrtoj četvrtini.

Efes nije uspeo da se vrati za preostalo vreme, Gudurić je ubacio još jednu trojku koja se "nećkala" ali prošla kroz obruč. "Probudio" se kratkotrajno Larkin nakon toga, Fener je uzvraćao trojkama kada god je trebalo i Slukas je jednom od njih stavio tačku na meč devedesetak sekundi pre kraja.

Vasilije Micić je bio solidan sa 12 poena, ali ne na svom uobičajenom nivou jer je iz igre šutirao tek tri od deset. Šejn Larkin je postigao 16 poena za Efes, 12 je imao Krunoslav Simon, a 11 Brajant Danston.

U pobedničkom timu je pored Marka Gudurića dobar bio i Nikolo Meli sa 13 poena, Nikola Kalinić je ubacio deset, a po 11 su imali i Bobi Dikson i Kostas Slukas. Odlučujuća, sedma utakmica igraće se za dva dana, a domaćin će biti Anadolu Efes.

VIDEO - Gudurić i Kalinić naštelovali ruku za finale

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ΓΑΥΡΟΙ ΜΟΥΝΙΑ

    19. jun 2019 | 20:58

    Čim je otišao iz predgradja počeo da igra.Jednostavno neka viša sila nedozvoljava tom klubu da obori klubski rekord crvene zvezde(kažem crvene zvezde) jer je tada postojala kada su napravili istorijski uspeh za razliku od sadašnjeg fmpa,radnički basketa,koledz basketa i fmpa2 a to je 16 mesto od 18 ekipa Evropskih takmičenja na šljaci😂😂😂👉👌🔐🤫🤫

  • cetverokorak

    19. jun 2019 | 23:07

    Jel kod njih vaze kosevi sa 4 i vise koraka..imaju li onionakve sudije koji na 2 metra sa 6 ociju ne vide..e srbijo e zvezdobijedo ljudska..

  • Zivkoni

    19. jun 2019 | 21:42

    Jedino Gudura moze da povadi kosarkaskog zozea murinja inace po mnogima prevaru od trenera....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA