≫ 

FIBA uništila Bulutov san da igra sa NBA asovima: Hteli su da mi zabrane odlazak na Olimpijske igre!

Ništa od BIG3 lige!

  • 3
Dušan Domović Bulut,  Lamar Odom Foto: Promo, Tanjug/AP

Jedan od najboljih basketaša sveta, Dušan Domović Bulut, neće ostvariti san i zaigrati u prestižnoj BIG3 Ligi, za koju je draftovan!

Zvanično najbolji basketaš sveta, koji je od osnivanja ovog sporta pod okriljem FIBA najkonstantniji, izabran je kao 24. pik na draftu BIG3, ali zbog pretnji FIBA nije u mogućnosti da, kako kaže, ispuni san.

On je to saopštio tokom Svetskog reprezentativnog prvenstva, na kom napada peto svetsko zlato, inače četvrto u nizu!

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Dušan Domović-Bulut (@dusan.bulut) on

Razlog je šansa da ostane bez učešća na Olimpijskim igrama sa Orlovima, a poznato je da je Bulutu odavno najveći san da na Olimpijskim igrama osvoji još jednu medalju i kompletira nestvarnu basketašku karijeru.

Upravo je Bulut kao jedan od najozbiljnijih pionira ovog sporta i među najzaslužnijima za profesionalizaciju basketa 3x3 i ulazak u olimpijsku porodicu, pa je jasno da ne želi da propusti priliku da osvoji medalju u Tokiju.

- Veoma sam razočaran što moram da objavim da neću moći da učestvujem u takmičenju Big3. Kao takmičaru, mogućnost da se nadmećem protiv bivših NBA igrača i najboljih 3 na 3 igrača na svetu je bilo nešto čemu sam se radovao i o čemu sam sanjao. Međutim, s obzirom da FIBA preti da će mi uvesti sankcije, odnosno da postoji mogućnost da zbog toga ne mogu da učestvujem na Olimpijskim igrama, prisiljen sam da se povučem iz takmičenja Big3. Veoma sam zahvalan Big 3 što su mi pružili priliku da budeom deo jednog velikog takmičenja i nadam se da će se moj san jednog dana nastaviti - rekao je Dušan Domović Bulut, koji je u intervjuu za Telegraf nedavno najavio odlazak u Ameriku.

Tamo bi ga čekala sjajna NBA imena - Majk Bibi, Čonsi Bilaps, Karlos Buzer, Rašard Luis, Beron Dejvis, Džermejn O'Nil, Amare Stodemajer, Lamar Odom...

- Voleo bih da igram sa Mahmudom Abdulom Raufom, mislim da pored njega mogu mnogo da naučim... a voleo bih da saigrač bude Lamar Odom, zbog stila igre. A voleo bih da igram protiv Nejta Robinsona, Gilbert Arinasa i Džo Džonsona zato sto su čistokrvne ubice - najavio je tada Bulut.

BIG 3 liga se već oglasila, precrtavši slogan "Mi smo košarka" ispod amblema FIBA, i to uz poruku: Kada moraš da pretiš svojim igračima, ti već gubiš. Želite li da gledate kako se najbolji u  3 na 3 takmiče? Gledajte ovog vikenda Big3. Sloboda Dušanu, sram vas bilo, FIBA!

VIDEO: Bulut za Telegraf o novoj sezoni, Olimpijskim igrama i rivalstvima u basketu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mare

    20. jun 2019 | 08:23

    Gde on u Americi može da igra protiv bivših NBA vendeta? Nek se drži 3x3 i Fibe koja ga hlebom hrani.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA