≫ 

Larkin i Vasa očitali lekciju "srpskom" Feneru: Efes šampion Turske posle 10 godina!

Pivari su uspeli da uđu u finale Evrolige i osvoje Superkup, kao i prvenstvo Turske posle velike borbe sa Efesom

  • 18

Košarkaši Efesa u odlučujućem 7. meču savladali su Fenerbahče 89:74, i tako, ukupnim rezultatom 4:3 došli do titule šampiona Turske posle 10 godina.

Ubedljivo najbolji košarkaš na terenu bio je Šejn Larkin koji je postigao 38 poena na utakmici, dok je Vasa Micić postigao 20 poena, uz tri skoka i 4 asistencije.

Od samog starta viđen je neivestan meč u kojem u prvoj deonici ni jedna ekipa nije mogla da dođe do ozbiljnijeg vođstva. Ipak do poluvremena, Efes "dodaje gas" i prelazi u vođstvo, zahvaljujući prednosti 23:14.

Do kraja, Fenerbahče je na sve načine pokušavao da stigne prednost rivala, ali umesto toga, nizao je grešku za greškom što je tim Ergina Atamana umeo da kazni i do kraja ubedljivo slavi.

Pored Larkina i Micića u Efesu se istakao Sertač Sanli, koji je postigao 10 poena, dok je Krunoslav Simon ubacio devet.

Sa druge strane, najefikasniji je bio Kostas Sloukas sa 21 poenom, Nikola Kalinić je postigao 19 poena, Marko Gudurić 11, a Nikolo Meli 10 poena.

(Telergaf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kole

    22. jun 2019 | 08:51

    Navijao sam naravno za Fener zbog 3 naše legende, ali nije išlo. Biće bolje drugi put. Zao mi je zbog Gudurica, sjajan momak.

  • Mare S.

    22. jun 2019 | 08:54

    Gudura, Kalina, Željko, biće bolje drugi put. Vidim ovi Gurbeti odjednom obožavaju Micica, a Kalina i Gudura im nisu bitni. Zanimljivo.

  • Rade

    21. jun 2019 | 21:09

    Svaka cast Vaso. Sezona iz snova. E da te imamo sad u Zvezdi to bi bio posao. Sa tobom I dobrim centrom uz kostur sadasnjih igraca top 8 bi bio siguran

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA