≫ 

Zašto Partizan nije "digao prašinu" posle finala sa Zvezdom?

Crno-beli odmah su se okrenuli planovima za predstojeću sezonu

  • 38
KK Crvena Zvezda, KK Partizan Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Partizana završili su još jednu turbulentu sezonu u kojoj su smenili trenera, a sa novim, Andreom Trinkijerijem, došli nadomak Top 8 Evrokupa, osvojili Kup Srbije i ispustili sve ostale trofeje u mečevima sa Crvenom zvezdom.

Dueli večitih rivala sami po sebi su košarkaški praznik koji sa sobom nosi tenziju, adrenalin i, često, titulu i pehar šampiona koji će još morati da sačeka kako bi se vratio u vitrine crno-belih. Među navijačima, naročito posle zadnjeg meča i Pionira, ostao je gorak ukus izazvan koracima Berona koji je u pogodio za 3:1 u seriji i titulu Zvezde.

VIDEO: Trinkijeri ogorčen posle poraza od Zvezde

Očekivano, ili ne, tek Partizan osim jedne žalbe nije "talasao", već je, posle prespavane noći i emotivne konferencije Trinkijerija nastavio dalje. Brojni navijači ostali su verovatno zatečeni "mirnom" reakcijom ljudi iz kluba, koji su, očigledno vođeni višim ciljem odlučili da tako postupe.

Naravno, reč je o Evroligi i "vajld karti" za koju su crno-beli aplicirali i kojoj se nadaju na osnovu prethodnih uspeha, tradicije, brojnih navijača i sprovedenoj reorganizaciji, što potvrđuju i izvori dobro upućeni u celu situaciju, koja nije ni malo laka.

KK Crvena Zvezda, KK Partizan Vanja MArinković na utakmici sa Zvezdom; Foto: Marko Jovanović

Potencijalno učešće u najeelitnijem evropskom košarkaškom takmičenju moglo bi da vrati stari sjaj klubu i potpuno ga usmeri ka potpunoj stabilizaciji koja traje već nekoliko godina.

Ipak, kako tvrde brojni košarkaški stručnjaci glavni konkurent za upražnjeno mesto je Zenit, kao i bogata Darusafaka i litvanski Ritas. Zadnju reč svakako ima bord Evrolige kojem umesto "kavgadžije" Partizana, mnogo više znače crno-beli koji znaju šta hoće i koji bi se vratili u elitu kao nekadašnji prvak Evrope.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Žika Živac

    23. jun 2019 | 14:16

    Zato što nemaju nikakve šanse!Zar oni koji su otimali titule da se žale na sudijsku grešku?I da su poništili nama koš,razvalili bi ih u petoj utakmici,jer razlika u kvalitetu je ogromna!

  • Zd

    23. jun 2019 | 12:59

    kaku prasinu mismo dali kup zato i mora da cuti. dtugo koraci nisu bili jer je prvo beron bio odgurnut od igraca partizana tad je izgubio kontrolu koraka. sto znaci daje prvo bio faul otome niko ne govori. bitno dase pise neistina i dase zvezdi ponizava titula . i daje doslo do pete utakmice zvrzda bi dobila preko dvadeset razlike jer zvezda bojla za klasu od partizana.

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    23. jun 2019 | 11:16

    Без најбитнијих трофеја, без највероватније спец пропуснице, са најскупљим тренером, без правих квалитетних играча, са масом фракција који као навијају, будућност им је оно,баш, баш👌😂😂😂😘

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA