Bio je prvi Srbin u Ciboni posle rata, a sada se vraća u ABA ligu sa novim klubom!

Marko Jagodić Kuridža član je Primorske iz Kopra sa kojom je obezbedio plasman najjače regionalno takmičenje

  • 1

Košarkaš Primorske Marko Jagodić Kuridža, jedan je od najzaslužnijih za plasman kluba iz Kopra u ABA ligu 1, najkvalitetnije regionalno sportsko takmičenje. On je istakao da je cilj kluba da se razvija igrajuići sa najboljim klubovima.

Malo ko zna da je Jagodić bio prvi Srbin u Ciboni posle građanskog rata u Jugoslaviji. U Srpskoj košarci nije dobio pravu šansu pa se dokazivao u hrvatskom timu.

- Jednostavno, takve stvari u životu se dešavaju. U Srbiji nisam prošao, stigla je ponuda iz Čapljine, gde me je zapazio Jasmin Repeša, i preporučio me Ciboni.

Marko Jagodić Kuridža Kuridža ud duelu sa Borišom Simanićem Foto: MN Press

- Gledao me nekoliko puta na utakmicama i trenizima, tako sam otišao u Zagreb. Tako sam postao prvi Srbin koji je zaigrao za Cibonu posle rata.

- Meni su te godine najlepše vezane za košarku. Nikad nisam imao problema, tenzije, da mi bude nešto neprijatno. Svi su se trudili da se osećam dobro, bio sam zadovoljan, samo reči hvale za sve u klubu i navijačima. Mnogo sam im zahvalan, volim što sam bio deo takvog kluba, a ko zna, možda se jednog dana vratim tamo. U Hrvatskoj sam dosta vremena proveo tokom života, rođen sam u Zadru, iako trenutno živim u Novom Sadu - iskren je Kuridža.

Marko je priznao da mu je žao što nije zaigrao i za neki srpski klub.

- Voleo bih da sam nekada igrao u Srbiji, ili u nekom jačem klubu. To mi je bio košarkaski san, ali u sportu se nikad ne zna. Jedno su želje, drugo je realnost. I dalje navijam za naše klubove i drago mi je kad pobeđuju, kao da ja igram za njih - istakao je.

On je objasnio otkud dva prezimena:

- Moje prezime je Jagodić, dok je Kuridža dodato porodičnom imenu, tako da se potpisujemo sa dva prezimena. Iako sam veći deo života proveo u Novom Sadu, rođen sam u Zadru i tamo sam počeo da se bavim košarkom. Put me posle toga odveo u Banjaluku i Čapljinu, pa dalje u Zagreb, Nimburk, Ostende i Primorka - istakao je Kuridža.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA