≫ 

Rađa: Pobede Hrvatske u Barseloni 1992. godine slavili smo uz Tompsona! (VIDEO)

Među 24 pitanja, našla su se i ona o reprezentaciji Hrvatske

  • 8

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i Hrvatske, legendarni Dino Rađa osvrnuo se na bogatu košarkašku karijeru, kao i na detalje iz privatnog života. 

On je za hrvatski 24sata.hr, odgovarao na 24 pitanja od kojih se najzanimljivija tiču reprezentacije, ali i NBA lige, kao i čuvenih Olimpijskih igara u Barseloni 1992. godine.

- Toni Kukoč je hrvatski najbolji košarkaš svih vremena, s njim se najbolje razumem, odrasli smo zajedno, i dan danas možemo igrati zatvorenih očiju jedan pred drugog - počeo je priču Rađa i dodao:

- Tri najbolja košarkaša svih vremena su Majkl Džordan, Hakim Olažuvon i Šekil O'Nil. 

Ulsedilo je potom pitanje o košarci u Hrvatskoj.

- U jako je lošem stanju, ali ima dobru perspektivu - rekao je Rađa, koji radi u Savezu i prati sve selekcije reprezentacija.

Ipak, ono što je izazvalo veliku pažnju jeste pitanje o proslavi pobeda na Olimpijskim igrama u Barseloni kada Jugoslavija nije igrala, ali jeste Hrvatska koja je, u ratno vreme, stigla do finala.

- Na Olimpijskim igrama 1992. pobede smo slavili uz Tompsonovu "Bojna Čavoglave" - rekao je Rađa i dodao da je kontaktu sa Stojkom Vrankovićem i Tonijem Kukočom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Косингас

    24. jun 2019 | 17:45

    Признао оно што се дало очекивати... Човек је Хрват, за разлику од Дивца, Ђорђевића и осталих наших који нису Срби, већ Југословени.

  • Boske100

    24. jun 2019 | 18:18

    Pjevali tada i više nikada 🤣🤣🤣. Ma gonite se vi i vaš Tupson!

  • Olio

    24. jun 2019 | 17:30

    A ljute se kada im se kaže da su uglavnom svi, naklonjeni ustašlucima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA