≫ 

Evropljani osvojili NBA: Dončić najbolji novajlija, Grčka zver neprikosnovena u ligi (FOTO)

Dobre Dončićeve partije u dresu Dalasa nisu ostale neprimećene

  • 0

Na svečanoj ceremoniji u Los Anđeles dodeljene su NBA nagrade u različitim kategorijama za košarkaše koji su se najviše istakli u protekloj sezoni, a glavne nagrade osvojili su Grk Janis Adetokumbo i Slovenac Luka Dončić.

Popularna Grčka zver konačno je dobila pravo priznanje za uloženi trud, rad i sve prikazano tokom proteklih sezona u dresu Milvokija, pa je tako posle učešća na Ol staru, gde je predvodio svoj Janis tim  i priznanja za člana najbolje petorke lige, usledila i MVP nagrada za najkorisnijeg košarkaša.

Veliku konkurenciju imao je u Džejmsu Hardenu i Polu Džordžu, ali su njegove brojke od 27.7 poena, 12.9 skokova i 5.9 asistencija po utakmici, kao i sve prikazano tokom sezone presudile. Takođe, Janis je prvi Evropljanin koji je osvojio ovo priznanje još od 2007. godine kada je Dirk Novicki bio najbolji.

Još jedan Evropljanin, Luka Dončić bio je u centru pažnje na dodeli nagrada jer je u konkurenciji Treja Janga i Deandre Ajtona dobio priznanje za "rukija" godine, i to sa 98 od 100 glasova. Najbolji novajlija lige za 2019. godinu prosečno je za Dalas postizao 21.2 poena, 7.8 skokova i 6 asistencija i tako dostojno zamenio Dirka Novickog.

Kada je reč o ostalim nagradama, za 6. najboljeg igrača proglašen je Lu Vilijams, Francuz Rudi Gober izabran je za "Odbrambenog igrača godine",  a trner Milvokija Majk Budenholcer osvojio je priznanje za "Trenera godine" jer je sa Milvoki uspeo da "probije" sa sredine tabele u sam vrh lige.

Ceremoniji su prisustvovali i Leri Bird i Medžik Džonson koji su dobili priznanja za "životno delo".

NBA nagrade Leri Bird i Medžik Džonson na dodeli nagrada; Foto: Tanjug/AP
NBA nagrade Rudi Gober sa nagradom z a"odbrambenog košarkaša"; Foto: Tanjug/AP
NBA nagrade Leri Bird sa nagradom za "životno delo"; Foto: Tanjug/AP
NBA Luka Dončić Najbolji ruki NBA lige, Luka Dončić; Foto: Tanjug/AP
NBA Luka Dončić Luka Dončić sa priznanjem za najboljeg novajliju; Foto: Tanjug/AP

VIDEO: Jokić uručio MVP trofej Gogi Bitadzeu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA