Asvel se ujedinio s Olimpik Lionom: Toni Parker stvara moćan tim za Evroligu!

Asvelu pare, Lionu Parkerova reputacija u zemljama gde žele da se šire

  • 0

U Srbiji smo navikli na sportska društva, dok je to u inostranstvu jako retko. Međutim, situacija se izgleda u svetu menja i polako se klubovi iz različitih sportova ujedinjuju pod jednu ''krušku''. Najnoviji primer nam dolazi iz Francuske gde su košarkaški klub Asvel i fudbalski klub Olimpik Lion potpisali ugovor o saradnji i vlasničkoj strukturi.

Imali smo primer od pre nekoliko godina da je fudbalski klub Juventus oformio košarkašku sekciju. Fudbalski klub Bajern je jako stao iza svojih košarkaša i oni od tada beleže odliče rezultate.

Posle Italije i Nemačke, sada se ujedinjenje dogodilo i u Francuskoj.

Predsednik KK i ŽKK Asvela, Toni Parker, i predsednik FK Liona, Žan Mišel Olom, potpisali su ugovor o saradnji dva kluba,

Asvel Lion, Toni Parker

printscreen: YouTube/France 3 Auvergne-Rhône-Alpes

Lion je postao vlasnik 25% akcija muške selekcije Asvela, a za to zadovoljstvo su im uplatili 3,4 miliona evra. Takođe su i za 300.000 evra postali vlasnik 10% ženskog kluba.

Klubovi će imati sinergiju u sponzorima, marketingu, seznoskim kartama, ulaznicama, seminarima...

Ponosan sam što smo se povezali sa Olimpikom. Ovo je istorijski dan za klub i ovo je samo početak. Zajedno ćemo proživeti velike momente - rekao je Toni Parker.

Reputacija Tonija Parkera pomoći će Olimpik Lionu na popularizaciji kluba u SAD i Kini, dok će sa druge strane, novi čan Evrolige dobiti, pre svega, znatnu novčanu pomoć, ali će imati i ''jaka leđa popularnijeg brata''.

Planovi Asvela se ovde ne završavaju. Toni Parker ima namaeru da izgradi potpuno novu halu koja će primati 12.000 ljudi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA