Bivši funkcioner Kingsa osuđen na sedam godina zatvora: Krao klupski novac, kupovao kuće i avion

Opustio se previše Džefri Dejvid

  • 1

Bivši izvršni direktor Sakramento Kingsa Džefri Dejvid (44) osuđen je na sedam godina zatvora zbog toga što je otuđio 13.4 miliona dolara iz kluba i trošio ih na kupovinu luksuznih kuća sebi i članovima svoje porodice.

Od ukradenog novca kupio je sebi i privatni avion!

Tokom suđenja utvrđeno je i kako je Dejvid došao do velikog novca: predstavnike dva najveća sponzora Kingsa u više navrata je navodio da novac uplaćuju na njegov račun odakle je kasnije pare trošio za lične potrebe, uglavnom na luksuziranje.

Na Sudu je u svoju odbranu rekao da je nameravao da proda kuće i sav novac vrati Kingsima, što, naravno, nije bilo dovoljno ubedljivo za sudiju da preinači odluku, pa će Dejvid narednih sedam godina provesti iza rešetaka.

- Ta priča je besmislena, ne verujem da je to hteo da uradi - rekao je sudija Vilijam B. Šab.

Inače, Dejvid Džefri je 2018. godine iz Kingsa prešao u Majami gde je obavljao sličnu funkciju, a baš negde u vreme kada je promenio sredinu jedan od bivših kolega u Kingsima je slučajno otkrio kako je Džefri uzimao novac, uvidom u fajlove na njegovom kompjuteru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miroslav

    25. jun 2019 | 17:24

    U nasim fudbalskim klubovima i po jedan tak sigurno ... :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA