≫ 

Pljušte potpisi u Zvezdi za Evroligu: Paraf udario i Simanić, naredna sezona biće "njegova"!

Krilni košarkaš biće jedna od glavnih uzdanica ekipe naredne sezone

  • 3
Boriša Simanić Foto: Marko Jovanović

KK Crvena zvezda čuva esenciju ekipe koja je iznela najveći teret u minuloj sezoni, preduzima konkretne korake po tom pitanju: posle Berona, Lazića i Čovića, još jedan istaknuti igrač je produžio saradnju sa klubom - Boriša Simanić

On je dodao "godinu" na već postojeći ugovor, pa će do 2021. biti član kluba sa Malog Kalemegdana.

- Novim potpisom ugovora, KK Crvena zvezda mts nastavlja sa tendencijom da sačuva nukleus tima koji je izneo veliki teret u sezoni 2018-2019 i doneo klubu tri trofeja u upravo završenoj sezoni. Produženjem ugovora KK Crvena zvezda mts pokazala je da ima puno poverenje u 21-godišnjeg igrača, pred kojim su nakon postepenog rasta i sazrevanja, najbolje košarkaške godine - saopšteno je iz Zvezde.

Boriša Simanić je „dete Crvene zvezde" u koju je stigao iz Ljubovije krajem 2013. godine, a paralelno sa nastupima u juniorskoj selekciji crveno-belih u koju je stigao kao jedan od najtalentovanijih igrača Evrope u svom godištu (rođen 20.marta 1998.godine) nastupao je za prvi tim FMP-a i sakupljao neophodno iskustvo.

Sa juniorskom selekcijom bio je prvak Evrope 2014.godine u Milanu, a dve godine kasnije kao MVP turnira u Berlinu igrao je finale istog takmičenja sa Crvenom zvezdom. Od sezone 2015-2016 nastupao je standardno za prve timove Crvene zvezde i FMP-a, dok je punu afirmaciju stekao u upravo završenoj sezoni, u kojoj je bio važan deo uspeha Crvene zvezde koja je osvojila 3 trofeja.

U ABA ligi Simanić je odigrao svih 30 mečeva u prošloj sezoni, a bio je i važan deo ekipe koja je nastupala u Superligi Srbije, kao i u Evrokupu.

Simanić je četvrti igrač Crvene zvezde koji je produžio ugovor sa klubom, koji nastavlja sa aktivnostima u prelaznom roku kako bi potpuno spreman dočekao vrlo zahtevnu takmičarsku sezonu 2019-2020.

U međuvremenu se oglasio i Stratos Perperoglu izjavom da pregovara sa Zevzdom o nastavku saradnje za narednu sezonu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvezda

    26. jun 2019 | 15:17

    Bravo! 💪 Ajde navatajte Stratosa, nemoj da mi vrda on!👏👏👏🌟🌟🔴⚪🔴

  • Sasa

    26. jun 2019 | 19:47

    Za godinu bicemo iskusniji i bolji.Još 2,3 pojačanja i to je to.

  • Enky

    27. jun 2019 | 00:13

    Sve neka zvučna imena i u evropi se otimaju za njih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA