≫ 

Partizan dočekao odluku Evrolige: Specijalna pozivnica otišla Zenitu!

Čekanju je kraj, Evroliga je donela odluku.

  • 88
Novica Veličković, Andrea Trinkijeri Foto: Marko Jovanović

Evroliga  je konačno donela odluku o vajld kardu, ali je još nije zvanično saopštila, već su prve nezvanične informacije da je dobio KK Zenit iz Sankt Peterburga. U užem krugu favorita su odavno pre odluke bili Partizan i Zenit, kome je davana mala prednost i koju je tu prednost iskoristio.

Crno-beli su za rivale imali još Uniks i Ritas, a dugo je trajala napetost uz pitanje da li će Srbija uz Crvenu zvezdu dobiti još jedan tim u najjačem takmičenju. Međutim, košarkaški novinari širom Evrope tvrde nezvanično da je Zenit dobio pozivnicu iako se Evroliga nije oglasila! Zenit će biti 18. klub koji će nastupati u sezoni 2019/20. ž

Od klubova u Evroligi će igrati: Barselona, Real Madrid, Valensija, Baskonija, Olimpijakos, Panatinikos, Bajern, Asvel, Makabi, Žalgiris, CSKA, Himki, Zenit, Crvena zvezda, Milano, Alba, Anadolu Efes, Fenerbahče.

I dan pre odluke, oglasio se predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović, rekavši da je mnogo toga učinjeno i da crno-beli nemaju za čime da žale, šta god bude odluka Evrolige.  Već neko vreme tim iz Sankt Peterburga redovan je učesnik Evrokupa, dvaput je igrao i četvrtfinale, a nastupa u dvorani kapaciteta nešto više od 7.000 ljudi.
Klub je u Sankt Peterburgu od jula 2014. godine, prethodno je to bio klub koji smo znali kao Trijumf i Dinamo moskovski region (osvajač Evrokupa 2006). Nedavno je objavljeno i dovođenje Aleksa Renfroa, doskorašnjeg pleja Partizana.

Nedugo posle odluke borda Evrolige Zenit je na svom sajtu obnarodovao lepe vesti i najavio uzbudljivu sezonu 2019/2020.

VIDEO - Mijailović: Sudijama je žao jer su oštetili Partizan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RZ-CZ

    27. jun 2019 | 21:35

    A Billy ste tri koraka ispred svih. Pozvace ovi iz evro lige da vam se izvine ko sudije Ostoji.

  • МАРАКАНА РОЂАЦИ

    27. jun 2019 | 20:06

    Тужно је бити навијач партизана... Кмееееееее кмеееееее

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    27. jun 2019 | 20:08

    😂😂😂😂Дочекаће они ЕЛ, кад унуци ових данашњих навијачс стасају😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA