≫ 

Sofo opet igra basket! Jedan od najvećih Zvezdinih promašaja posle godinu i po dana ima novi klub

Dugo je pravio pauzu, koliko će ovog puta potrajati...

  • 0

"Bejbi Šek" kako su grčkog centra Sofoklisa Skorcanitisa zvali, godinama unazad više nije igrao košarku nego što jeste, ali je i sa 34 godine pronašao angažman u grčkom drugoligašu Nikeji.

Skorcanitis se priključio ekipi Sterjosa Kufosa, a dogovor je pao za samo nekoliko dana, pišu grčki mediji.

Big Sofo se sa ljudima iz Nikeje dogovorio da ostane bar godinu dana u narednoj sezoni. Pitanje je hoće li se to i desiti jer je Skorcanitis ranijih sezona imao velikih problema sa kilogramima, a po pravilu se nije zadržavao u klubovima.

Povrh svega, poslednji meč je odigrao još januara 2018. godine u dresu Trikale, kada je ubacio šest poena za devet minuta na terenu.

Da podsetimo, štošta se očekivalo od njega i kada je leta 2015. godine došao u Crvenu zvezdu i vrlo brzo se ispostavilo da je malo šta od tih očekivanja bilo realno.

Sofo nije bio isti igrač koji je dominirao protiv Amerikanaca na SP 2006. godine, pa je posle samo nekoliko meseci otišao. Na šest mečeva u ABA ligi ostvario je učinak od 4,8 poena i 2,5 skokova za nešto više od deset minuta po utakmici.

VIDEO - Legendarni glumac delio pehar i medalje košarkašima Zvezde

Posle drame protiv Belorusije na otvaranju Evropskog prvenstva, reprezentacija Srbije osokoljena pobedom večeras (20.30) ide na ozbiljnijeg rivala, Rusiju, a kvota na izabranice Marine Maljković je 2,55. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za duel košarkašica Srbije i Rusije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA