≫ 

ABA liga dobija još jednog košarkaša u NBA: Iz Ljubljane u San Antonio!

Luka Šamanić će narednih godinu dana sigurno provesti u redovima Sparsa

  • 0

Luka Šamanić je bio 19. pik na ovogodišnjem draftu, izabrali su ga San Antonio Sparsi. Košarkaš ljubljanke Olimpije će se definitivno preseliti u San Antonio gde će kroz razvojni tim pokušati da izbori svoje minute i u NBA ligi.

Šamanić je hrvatski košarkaš koji je visok 2,10m i rođen je 2000. godine.

Rođen je u Zagrebu, ali profesionalnu karijeru započinje u Barseloni B 2017. godine. Godinu dana kasnije prelazi u Olimpiju odakle će ovog leta krenuti put Amerike.

Još nije poznato kakav će tačan ugovor potpisati sa Sparsima, ali verovatno da će to biti dvosmerni ugovor gde će svoje NBA minute tražiti preko razvojne filijale Ostin Spars.

Luka Šamanić

Foto: MN Press

Ako uspe da se dočepa minuta u NBA ligi, Šamanić će biti sedmi hrvatski igrač u najjačoj ligi na svetu. Trenutno su tamo Bojan Bogdanović, Dario Šarić, Dragan Bender, Ivica Zupac, Mario Hezonja i Ante Žižić.

U dresu ljubljanske Olimpije Luka Šamanić odigrao je 49 utakmica u prošloj sezoni na tri fronta - ABA liga, FIBA Liga šampiona, slovenačko prvenstvo.

U LŠ je prosečno je beleižio 8 poena i 5 skokova dok je na Jadranu imao po 6 poena i 4 uhvaćene lopte.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA