RTS ne želi da emituje materijal FIBA: Mapa Srbije bez Kosova više neće biti na ekranima!

Javni servis Srbije navodi da neće biti prikazivani džinglovi u kojima je "okrnjena" mapa državnih granica naše zemlje

  • 2

Radio-televizija Srbije saopštila je da neće emitovati materijale dobijene od FIBA povodom Evropskog prvenstva za žene u košarci, u kojima se nalazi mapa Srbije bez teritorije Kosova i Metohije.

- Iako je samoproglašena država Kosovo članica Fibe, RTS tokom ovog šampionata neće puštati promotivne materijale, koji su za našu zemlju neprihvatljivi - navodi se u saopštenju.

- RTS je, kao i svi drugi emiteri u Evropi koji su kupili pravo prenosa Evropskog prvenstva u košarci za žene, dobila od Fibe paket špica, džinglova i ostalog promotivnog materijala, navodi se u saopštenju i dodaje da su emiteri u obavezi da emituju samo taj materijal. Materijal u kome su predstavljeni gradovi domaćini Evropskog prvenstva u košarci se, inače, nalaze i na zvaničnom Fibinom sajtu.

- U sinoćnjem prenosu utakmice Srbija – Belorusija zbog nestanka struje u Zrenjaninu više puta je došlo do prekida u dostavi signala od strane španske produkcije koja proizvodi i prosleđuje signal Evroviziji i svim emiterima, a koju je angažovala Fiba. Tokom tih prekida greškom je emitovan jedan kadar promotivnog materijala u kome se videla grafika Srbije bez Kosova i Metohije - navodi RTS.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA