≫ 

Košarkaška bomba leta: Mirotić odbio ogromne NBA pare zbog Pešića i Barselone!

Bivši igrač Reala prihvatio unosnu ponudu Katalonaca

  • 7

Najveća košarkaška transfer bomba na Starom kontinentu samo što nije detonirala u Barseloni, koja, sudeći prema nekoliko relevantnih izvora, završava dogovor sa košarkašem Milvokija Nikolom Mirotićem (28)!

Bio bi to prilično iznenađujući nastavak karijere po rođenog Podgoričanina, ne toliko zbog činjenice da je šest godina bio član (junioriski, pa seniorski staž) najvećeg rivala Barse, Reala, već što u NBA i dalje ima priliku da zaradi 45-50 miliona za budući ugovor, sada kada je ograničeno slobodni agent.

Ponuda iz NBA postoje za Mirotića, ali je situacija takva da je on već prelomio i od naredne sezone biće deo ambicioznog projekta Katalonaca na čelu sa Svetislavom Pešićem, koji su rešili da preuzmu primat u Evroligi i Španiji.

Neće Mirotić ni u Kataloniji igrati "za siću", jer je Barsa, prema pisanju španskih medija, spremila šestogodišnji ugovor i 70 miliona evra za reprezentativca Španije, što je rekordan iznos u evropskoj košarci.

Barselona je blizu dogovora sa bivšim bekom CSKA Korijem Higinsom.

Mirotić u "Blaugranu" stiže iz Milvokija, u koji je trejdovan zimus iz Nju Orleansa. NBA kerijeru počeo je 2014. godine u Čikago Bulsima, gde se i profilisao u jednog od boljih šutera sa pozicije "četiri" u najjačoj ligi.

Sjajne brojke imao je u Pelikanima, ali je usledio trejd u Bakse, gde mu, očito, nije najbolje "legla" sredina i uloga koju je imao u timu Majka Budenholzera.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mig

    30. jun 2019 | 09:38

    Bolje prvi frajer na "selu", nego zadnji u "gradu"!

  • Kodiaq

    30. jun 2019 | 12:41

    Coveka ste stavili na stub srama zbog onog navodnog bacanja srpske zastave(covek nije ni video sta je bacio dok je prolazio) a pokazao se kakav je covek i srbin svojim donacijama srbima iz hrvatske. A i ako ode u barsu pokazuje da nije sve u parama. Imao 20 ili 100 mil.isto ces ziveti

  • DDF

    30. jun 2019 | 11:27

    Spanske sportske novine,ugovor od 70M€ za 6 godina u Barceloni😏😏😏

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA