≫ 

Milice, propustila si odličnu priliku da ćutiš! Trebalo je da ostaneš legenda!

Bivša kapitenka Srbije neprimerenim gestom pokušava da sruši sav trud reprezentacija

  • 22
Milica Dabović Foto: MN Press

Lepo kaže italijanska poslovica "Propustio je priliku da ćuti" i ona najbolje odslikava osobu koja zbog želi da po svaku cenu istakne sebe u prvi plan na sve načine, umesto da se pomiri sa činjenicom da je nešto gotovo i da nema više.

Milica Dabović je upravo to uradila, propustila priliku da ćuti i da ostane istinska legenda srpske ženske košarke. Legenda koja je sa drugaricama napravila čudo i podigla pehar  šampiona Evrope 2015. kao kapiten i osvojila bronzu na Olimpijskim igrama. To su bili podvizi koji su nju i ostale devojke svrstali u "besmrtne".

Ali karakter Milici nije dao da ćuti,već da najžešće optuži selektorku,  a pogotovo joj nije dao da se pomiri sa činjenicom da je, em došla smena generacija i da je vreme da dođu mlađe igračice, em da je aktuelni selektor ne želi u timu. Bez obzira na razloge i na to što je ona, možda, u besprekorno fizičkom stanju sa 38 godina i što verovatno još može da igra na visokom nivou i što je možda bolja od većine igračica u timu.

Rio 2016. Olimpijske igre, Košarka žene, Australija - Srbija Foto: Guliver/Phil Walter/Getty Images

Međutim, tim ne čini 12 najboljih igračica, već 12 igračica koje najbolje funkcionišu zajedno. Marina Maljković nije želele da kvari atmosferu pozivanjem Milice Dabović, jer su igračice već imale animozitet prema njoj posle Olimpijskih igara. Potez je bio logičan.

Milica je zaboravila da je posle Olimpijskih igara iznela niz kritika na račun selektorke i igračica o tome kako atmosfera nije bila dobra u timu, kako je bilo klanova itd. (sve se poklopilo sa tim da je ona mnogo manje igrača nego inače i imala je sporednu ulogu)

Nakon toga se oprostila od nacionalnog tima, odigrala je oproštajni meč u novembru 2016. protiv selekcije Ukrajine u Nišu u kvalfikacijama za EP 2017, a nekiliko meseci kasnije je i ostala u drugom stanju.

Milica Dabović Foto: Facebook/Milica Dabovic

Međutim, nije se često oglašavala ni tokom Eurobasketa 2017, gde smo neslavno prošli, ali je kampanju oko povratka počela kada se saznalo da će Srbija biti domaćin EP, a Marina Maljković ponovo selektor.

Za razliku od drugih selektora (muškaraca), koji bi verovatno pozvali Milicu da imaju alibi u slučaju neuspeha, Marina ne ide linijom manjeg otpora.

Potpuno je nerealno bilo da Maljkovićeva pozove Milicu Dabović bez obzira na njene pritiske preko medija i želju da igra u svojoj zemlji. Trebalo je hrabo da prihvati sve to i da pruži igračicama podršku, ali ovako je samo bacila ljagu na svoju briljantnu karijeru.

Neka je i sve što je rekla tačno, treba ostati dostojanstven i racionalan i zadržati za sebe neke stvari ili bar lično reći selektorki u lice i pred igračicama, a ne preko medija.

Iako njena rođena sestra Ana Dabović igra za ovaj tim, bar iz respekta prema njoj i devojkama sa kojima je delila dobro i zlo tolike godine trebalo je da se uzdrži od komentara. Naročito posle uspeha i plasmana u četvrtfinale. Ali, izgleda da je to nju najviše zabolelo, taj uspeh čiji ona nije bila deo.

(D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nscz

    1. jul 2019 | 17:56

    Sutnula je Maljkoviceva u svakom smislu pa joj krivo

  • Дејан Младеновић

    1. jul 2019 | 17:45

    Својевремено је била добар играч а онда је отишла у албанију да игра за албански тим....

  • Mila

    1. jul 2019 | 21:42

    Kako Dabovicka da bude legenda. Ona je veoma problematicna. Kazu 36 klubova promenila, rodila vanbracmo dete, iz problematicne je porodice, pise njena rodjena sestra.pojavljivala se na tv, maltene gola. Pa sta vise reci. Sada kada niko nju ne postuje i nece, ona sebi iz ciste ljubomore daje pravo da blati nase igracice. Sram je bilo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA