≫ 

Dva puta je bio na korak od Zvezde, a sada je "zaobišao" i Partizan: Ajverson novi košarkaš Zenita!

Kolton Ajverson nije mogao da odoli bogatoj ponudi ruskog tima

  • 4
colton iverson tenerife Foto: Profimedia

Posle više nego uspešne sezone koju je imao u španskoj ACB ligi u dresu Tenerifa, centar Kolton Ajverson nastaviće karijeru u novom Evroligašu Zenitu. 

Amerikanac je po mnogima već viđen kao novo pojačanje crno-belih i bio jedan od košarkaša čiju su opciju dovođenja razmatrali.

Reč je o centru koji ima bogato evroligaško iskustvo i koji je tokom karijere još nosio dres Bešiktaša, Laborala, Karšijake, Makabija i Morabank Andore.

Tridesetogodišnji Ajverson visok je 213 centimetara, a poslednje sezone sa uspehom je nastupao za 9. tim španskog prvenstva, za koji je u proseku postizao 11.4 poena i 7 skokova po meču.

Zanimljivo, Ajverson je tokom 2017. godine  u dva navrata pregovarao sa Crvenom zvezdom i već je bio viđen na Malom Kalemegdanu kao veliko pojačanje. Interesovanje je tada bilo obostrano, preostalo je samo da se stavi potpis na ugovor, ali je iz privatnih razloga u poslednjem trenutku ipak odlučio da sa suprugom otputuje u SAD i ne dođe među crveno-bele.

Da podsetimo, Kolton Ajverson je na draftu 2013. godine izabran od strane Indijane kao 53 pik, ali nikada nije zaigrao u NBA. Karijeru nastavlja u Zenitu, koji je u konkorenciji Paritzana, dobio vajld kartu za Evroligu, i u koji je već prešao, sada već bivši plej kluba, Aleks Renfro.

(S. G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Trpko

    7. jul 2019 | 16:11

    Sta ce nam ovaj kada imamo Gagica.

  • Nikolaks

    7. jul 2019 | 15:50

    Sigurno mu Ostoja ponudio kikiriki i bus plus pa de toliko razmisljao....imate i vi love ali nesposoban menadzment i plus ne igranje EL....to je problem grobari a ne lova....jurili ste i Gista, Ajversona, Serafana i Milosavljevica i da ne nabrajam vise....i ne verujem da im je Ostoja nudio stipendiju kao Trinkijeriju

  • nscz

    7. jul 2019 | 19:01

    nece covek da igra kup slavice cukteras

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA