Sonja u suzama zahvalila košarkašicama: Hvala im što su verovale u mene i kada ja nisam! (VIDEO)

Nikada nismo imali bolju atmoseru, tvrdi naša igračica

  • 1

Za Sonju Petrović ova medalja je kruna jedne priče i drugarstva koje je tokom Evropskog prvenstva za košarkašice u Beogradu krasilo tim Srbije.

Naše reprezentativke su sjajnom partijom protiv Velike Britanije (81:55) osvojile bronzu i time završile učešće na kontinentalnom šampionatu pobedom.

- Osmeh na kraju prvenstva tako da smo sa te strane sve zadovoljne i što smo celu priču krunisali medaljom i što je ova naša grupa uspela da dođe do još jednog uspeha. Posebno je sklopljen tim i mislim da nikada nismo imale zdraviju atmosferu, uvek smo verovale i podržavale se i kad je bilo najteže i kada lično poklekneš, jedna drugu smo dizale i na kraju smo zato i uspele da dođemo do rezultata.

Samo dan ranije, naše devojke su poražene od Španije i to je mnoge od njih psihički oborilo. Sonja kaže da su nju podigle ostale saigračice iz tima jer su uvek bile tu jedna za drugu.

- Iskreno, ja sam rekla danas samo suze radosnice. Juče je bilo stvarno užasno teško u početku. Meni lično, bila sam razočarana u sebe. Ali Marina nas je osokolila posle utakmice i vratila nas, pokazala je veru u nas i to nam je mnogo značilo. Ona to ne čini često, ali s druge strane, stvarno bih istakla da toliko jedna drugu podržavamo da je to dalo rezultate. Ja verujem da nisam njih imala pored sebe da ne bih mentalno uspela da se vratim i igram. S te strane, nikad veće hvala mojim saigračicama što su one imale vere u mene i kada ja nisam - istakla je Petrović uz suze radosnice o kojima je pričala samo koji sekund ranije.

- Mislim da je neko nudio pre prvenstva da ćemo biti bronzane pre prvenstva mislim da bismo oberučke prihvatile, tako da stvarno imamo čime da budemo zadovoljne i ponosne - zaključila je Sonja Petrović posle osvojene bronze.

Ovim trijumfom, Srpkinje su ostvarile i plasman na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre koje se naredne godine igraju u Tokiju.

VIDEO - Izjava Ane Dabović posle bronze Srbije na EP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mico

    7. jul 2019 | 22:54

    Svaka cast na bronzi!A gde si bila protiv Spanije..ti i Natasa Jovanovic gubimo tri a ona ide na sut za dva..i jedva pšogodi tablu!A danas sutirala 3-3 trojke..a sut sa Spanijom 1-11 za tri poena!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA