Bokan o večitim rivalima: Zvezda ima najveći budžet u istoriji, a Partizan veći od Duletovog vremena

Prvi čovek Budućnosti smatra da će konkurencija u ABA ligi naredne sezone biti nikad jača

  • 7
Dragan Bokan

Foto: Marko Jovanović

Predsednik Budućnosti Dragan Bokan u intervjuu za podgoričke "Vijesti" komentarisao je budžete beogradskih večitih rivala Crvene zvezde i Partizana.

Budućnost u narednu sezonu ulazi sa velikim ambicijama, cilj je povratak u Evroligu, ali Bokan ističe da konkurencija u regionalnom takmičenju nikad nije bila jača.

- Crvena zvezda ima ubedljivo najveći budžet, najveći i u istoriji kluba. Tu je Partizan, koji će imati možda još veći budžet nego u vremenu kada je ekipu vodio Duško Vujošević. Tu je Cedevita Olimpija, jako ozbiljan projekat. Takođe, prvi put u Crnoj Gori dva kluba imaju isti budžet, a siguran sam da je Mornar potrošio do sada više nego mi - istakao je prvi čovek Budućnosti.

Budućnost se nije proslavila u najjačem evropskom takmičenju, na 30 utakmica ostvarili su samo šest pobeda. Bokan ističe da prethodna sezona nije ostavila finansijske posledice na Podgoričane.

- Organizaciono rastemo, možemo da konstatujemo da učešće u Evroligi nije napravio veći problem kada su finansije u pitanju. U narednih deset dana ćemo završiti sve obaveze iz prethodne sezone, imamo dug od jedne plate za određeni broj igrača, ali to ćemo rešiti naredne nedelje. Postojao je strah da bi učešće u Evroligi možda moglo da poremeti finansijsku stabilnost, ali je uprava kluba uradila sve da to toga ne dođe. Uspeli smo u tome - zaključio je Bokan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA