≫ 

Ključni čovek za transfer Teodosića u Zvezdu: Pomogao mu je u karijeri u najbitnijem periodu!

Jedan trener bi mogao da ima presudnu ulogu u dovođenju kapitena reprezentacije Srbije

  • 45
Miloš Teodosić

Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Marko Todorović/Marko Jovanović

KK Crvena zvezda pravi moćan tim za sledeću sezonu. Uz kostur tima koji je osvojio ABA u vidu Bilija Berona, Mohameda Fajea, Majkla Odža, Ognjena Dobrića, Borišu Simaniča, Branka Lazića, Dejana Davidovca, Filipa Čovića, priključuju se Čarls Dženkins, Džejms Gist, Ognjen Kuzmić i Derik Braun.

Potreban im je još plejmejker vrhunskog ranga, a po mogućstvu da je domaći igrač. Miloš Teodosić je idealna opcija za Zvezdu, a i njemu bi odgovaralo da se posle sezone pauze vrati u vrhunsku formu.

Uz sve razloge koje smo naveli u tekstu od ponedeljka, koji bi trebalo da pomognu da iskusni plejmejker prelomi, postoji i još jedan veliki razlog, tačnije čovek koji bi mogao da bude ključni u pregovorima.

To je aktuelni trener Zvezde Milan Tomić, a njegova veza sa Teodosićem datira od pre deceniju i po.

RED STAR

Samo polako, sve je pod kontrolom: Milan Tomić trener Crvene zvezde Foto: MN Press

Miloš Teodosić je u Olimpijakosu proveo četiri sezone od 2007 do 2011. a u tom periodu jedan od bitnih ljudi u njegovom sazrevanju igračkom i ljudskom bio je sadašnji trener Zvezde Milan Tomić.

Tomić je bio od 2006., što asistent trenera Olimpijakosa, što privremeni trener, kada su glavni treneri dobijali otkaze, ali i sportski direktor kluba. U to vreme, kao bivši as Pirejaca i Srbin mogao je da se nađe Teodosiću pri ruci za sve što mu treba u klubu, jer je Teo imao samo 20 godina kada je stigao u Atinu 2007. godine.

Čak je i sam Tomić u julu 2018. godine kada je preuzeo Zvezdu, na pitanje grčkih medija, kog igrača bi doveo u Crvenu zvezdu, kada bi mogao da bira, ali samo jednog, kao iz topa odgovorio:

- Miloša Teodosića, koji je takođe navijač Crvene zvezde - rekao je Tomić tada za grčki sajt Fosoline.

Miloš Teodosić Olimpijakos

Miloš Teodosić u dresu Olimpijakosa na fajnal foru 2010. Foto: MN Press

Nema sumnje da su Tomić i Teodosić i dobrim odnosima još iz Olimpijakosa, i da trener Zvezde smatra plejmejkera Srbije za jednog od tri najbolja strana igrača Olimpijakosa uz Ejsi Loa i Hajnsa.

U tom bitnom periodu u Olimpijakosu, Tomić je sigurno brinuo o Milošu kao mlađem bratu, koji je još uvek nespreman za velika dela. Olimpijakos je igrao sa Tomićem kao asistentom,  i Teodosićem finale Evrolige 2010. gde su poraženi od Barselone. Nakon toga je u klub došao Dušan Ivković, kome je Tomić bio asistent, a mladi plejmejker je imo tu sreću da radi i pod nadozrom Ivkovića.

Tomić i Teodosić košarkaški su se razišli  posle četiri godine 2011. kada je naš as otišao u CSKA.

Čak je i Teodosić tada 2010. u jednom intervjuu za grčke medije pomenuo da zna veličinu Tomića u Olimpijakosu:

Milan Tomić, Majkl Odžo

Foto: Marko Jovanović

- Nisam ga znao dobro ranije kao igrača, ali znam da je bio veliki kapiten Olimpijakosa- rekao je Teodosić 2010. za grčki sajt Zougla.

Nema sumnje da bi Tomić mogao da bude prevaga u pregovorima, jer je za svakog igrača važno da zna trenera kluba i da sa njim ima dobar odnos međusobnog poverenja. Sa druge strane Tomić je trenirao Teodosića godinama u Olimpijakosu i najbolje zna kako i koliko može da ga iskoristi na meču u kako da ga dozira. Možda je vreme da posle 8 godina ponovo budu u istom timu.

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    9. jul 2019 | 13:41

    Колико би евролигаше болео његов долазак у Звезду, да не спомињем боранију у црно белом. Али за њих је довољан и Филип, Тео би одмарао...

  • Ax

    9. jul 2019 | 14:52

    Molio bi navijače nogometnog kluba Partizan, kao i navijača celokupne športske udruge partizan da se manu svojih glupih komentara. Neka komentarišu u: Večernjem listu i Slobodnoj Dakmaciji pošto izvorno pripadaju državi u kojoj pomenuti listovi izlaze.

  • Doctor

    9. jul 2019 | 13:54

    Ne znam zasto partizanovi navijaci komentarisu ovde,ako nemas sta lepo da kazes bolje cuti da ne ispadas glup. Ja sam se kao navijac zvezde sam radovao svakom uspehu partizana u euroligi i gledao svaku utakmicu jer pre svega volim kosarku i naravno da navijam za nase klubove. Uvek sam se nadao da ce zvezda jednog dana postati konkurentna evropska ekipa i to se ostvaruje u zadnjih par godina! Idite radujte se za vase crnce i pustite nas da uzivamo u ovim lepim vestima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA