≫ 

Počinje najjači basket turnir u Srbiji: 3 na 3 ispred Arene!

16 najbolje rangiranih timova boriće se za prestižnu nagradu

  • 5

FIBA 3x3 basket čelindžer prvi put se ove godine održava u Beogradu. Tokom predstojećeg vikenda, 13. i 14. jula, na severnom platou beogradske Arene, publika će imati priliku da uživa u vrhunskom 3x3 basketu koji garantuje 16 najbolje rangiranih timova podeljenih u četiri grupe, dok će gledaoci basketaške bravure moći da prate ekskluzivno na TV Arena sport. 

Svakako, među glavnim favoritima je ekipa Novog Sada, koja će nastupati u sastavu Domović - Bulut, Majstorović, Ždero i Savić, a za najviši plasman boriće se i njihovi veliki rivali, ekipe Rige, Amsterdama, Ljubljane...

Posle uspešno organizovnog Evropskog prvenstva za košarkašice, Beograd će u kratkom vremenskom intervalu biti u prilici da bude domaćin još jednom velikom događaju, čime se po ko zna koji put potvrdit da je Srbija zemlja košarke.

Naš glavni grad želi maksimalno da učestvuje u popularizaciji ovog sporta, a zasluge što je jedan ovako kvalitetan FIBA turnir u Beogradu pripadaju Nikoli i Jovanu Koprivici, prvim operativcima u organizaciji ovog turnira, kao i Goranu Grboviću, nekadašnjem kapitenu Partizana, a sada direktoru beogradske Arene.

Goran Vesić i basket 3x3 Foto: K Sport

I učesnici i organizatori se nadaju će ovaj turnir postati tradicionalan i da će se svake godine održavati u Srbiji.

Dejan Majstorović, jedan od igrača u čijim će majstorijama publika uživati tokom vikenda, istakao je da jedva čeka da turnir počne i da se nada punim tribinama.

- U ime igrača moram da kažem da smo svi presrećni što možemo da igramo turnir ovakve serije u Srbiji. U maju u Novom Sadu je bilo organizovano slično takmičenje i mislim da organizacija ovakvih turnira dosta znači našoj zemlji, jer nam donosi puno bodova za kvalifikacije za Olimpijske igre.

Basket turnir 3x3 Goran Vesić FOTO: K Sport

- Organizovanjem ovakvih turnira imamo velike šanse da se plasiramo na najveću svetsku smotru sporta koja se 2020. godine održava u Tokiju. Hvala Gradu Beogradu i naravno Nikoli i Jovanu Koprivici koji su se potrudili da organizacija ovog turnira bude na najvišem nivou. Pozvao bih publiku da dođe u što većem broju. Ovo je jedan od najjačih čelindžera ove sezone i zaista očekujem spektakl za vikend!

Basket 3x3 Foto: Fiba.com

Nikola Koprivica, direktor beogradskog FIBA čelindžer 3x3 basket turnira, u najavi je istakao:

- Velika je čast organizovati ovakav turnir u Beogradu i mislim da je ovo na neki način i nagrada za momke koji toliko godina reprezentuju Srbiju u pravom svetlu. Konačno su dobili priliku da igraju pred svojom publikom. Mi smo se potrudili da damo sve od sebe kako bismo napravili najjači čelindžer na svetu i u tome smo uspeli. Naravno, ništa od toga ne bi bilo bez podrške Grada Beograda i Arene. Nadamo se da će ovaj turnir postati tradicija i da ćemo svake godine dovoditi najbolje ekipe u Beograd. Očekujemo pune tribine. Svi su pozvani! Ulaz je besplatan, a program u subotu počinje u 10 ujutru. Organizovan je bogat zabavni program za sve posetioce. Biće to pravi mali sajam sporta ispred Arene - konstavoa je Koprivica.

U znak zahvalnosti za nesebičnu pomoć oko organizovanja turnira, Nikola Koprivica poklonio je dres Goranu Vesiću, zameniku gradonačelnika Beograda.

Nagradni fond iznosi 40 hiljada dolara, a zanimljivo je istaći da je beogradski FIBA 3x3 čelendžer jedan je od 23 ovakva turnira koji se organizuju u celom svetu. Tokom dva dana biće ukupno odigrano 25 utakmica, na 2.200 kvadratnih metara priprema se vrhunska zabava za posetioce, a ulaz je besplatan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA