≫ 

Tužna sudbina Kuzmića: Dve teške povrede, pa saobraćajka! U Zvezdi je trebalo da se vrati u igru!

Srpski centar skoro dve godine nije igrao zbog povreda, a sada ga opet čeka dugačka pauza

  • 1

Centar Crvene zvezde Ognjen Kuzmić nije igrao skoro dve godine zbog dve teške povrede,  a sada ga je zadesila još gora sudbina doživeo je tešku saobraćajnu nesreću.

On se prvo povredio 19. oktobra 2017. godine na meču Reala i CSKA kada je u napadu posle jednog okreta nezgodno je okrenuo nogu i povredio koleno. Pauzirao je devet meseci, oporavio se i u septembru se 2018. vratio u tim Reala.

Međutim, nije odmah zaigrao mnogo, već dozirano (52 minuta ukupno u španskoj ligi i 17 minuta u Evroligi), a onda je doživeo ponovo povredu i to skočnog zgloba i morao je da pauzira novih mesec dana.

Košarkaška reprezentacija Srbije, Kopaonik, pripreme, Ognjen Kuzmić Foto: A. Nalbantjan

Nakon toga izgubio je poverenje trenera Reala i nije dobijao šansu u mečevima u Evroligi, gde je odigrao samo pet mečeva, poslednji 30. aprila sa Žalgirisom, kao i u ACB ligi.

Taman je odlučio da revitalizuje karijeru i vratio se u Zvezdu, kada ga je sačakala nova nesreća veća od svih prethodnih u kojoj je teško povređen.

Ognjen Kuzmić saobraćajna nesreća Foto: www.prijedordanas.com

Podsetimo, Kuzmić  je u nedelju ujutru doživeo saobraćajnu nesreću na putu Banjaluka - Prijedor. Do udesa je došlo kada se beli porše Ognjena Kuzmića u kojem je bio sa prijateljem Bogdanom Ilićem sudario sa BMW-om u kojem su bili Marko Miljatović (32) iz Prijedora i Dražen Janjanin (30) iz Prijedora.

Kuzmić je pre nesreće bio na jednoj svadbi u Prijedoru i vraćao se magistralnim putem Banjaluka-Prijedor kada se nesreća dogodila u Ramićima.

Usled kiše, kolovoz je bio klizav i savet vozačima je da se vozi sporije.Do udesa je došlo kada se beli porše Ognjena Kuzmića u kojem je bio sa prijateljem Bogdanom Ilićem sudario sa BMW-om u kojem su bili Marko Miljatović (32) iz Prijedora i Dražen Janjanin (30) iz Prijedora.

Ognjen Kuzmić saobraćajna nesreća Foto: www.prijedordanas.com

Kuzmić je u direktnom sudaru polomio donju i gornju vilicu i trenutno je u komi.Po riječima doktora Vlade Đajića, nema hematoma na mozgu ali su povrede vrlo ozbiljne i zahtijevaju transport košarkaša u Urgentni centar u Beogradu."

Prema rečima načelnika Urgentnog centra dr Dragana Rakanovića, pacijent Bogdan Ilić (1990) je zadobio dominantne povrede glave i kostiju lica. Nalazi se na aparatima za mehaničku ventilaciju. Ostaje na daljem bolničkom lečenju i praćenju u Klinici za anesteziju i intenzivno lečenje UKC RS. Sve dalje prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su preuranjene - dodao je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Драган Гиљен

    14. jul 2019 | 12:45

    Кузма је стијена људска! Пребродиће он и ове муке! Даће БОГ да се брзо опорави!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA