• 71

Kuzmić na intenzivnoj nezi: Košarkaš Zvezde je i dalje u teškom stanju, lečenje se nastavlja (FOTO)

Srpski centar prevezen je iz Banjaluke helikopterom, u Beograd je sleteo u 12.20

  • 71

Ognjen Kuzmić, centar Crvene zvezde i reprezentacije Srbije teško je povređen u saobraćajnoj nesreći kod Prijedora. On se zbog povreda glave i grudnog koša nalazi u komi, a iako su prve informacije bile da će ga prevesti na VMA, on je prevezen na Klinički centar.

Helikopter je vlasništvo Helikopterskog servisa Republike Srpske. Angažovao ga je doktor Vlado Đajić nakon što su konstatovane povrede.

Po dolasku u Beograd, kako Telegraf saznaje, pacijent je primljen u jedinicu intezivne nege sa teškim povredama i u teškom opštem zdravstvenom stanju. Nastavlja se dalje lečenje.

U međuvremenu se pojavila i fotografija smrskanog automobila Ognjena Kuzmića, i to nakon što je sa mesta nesreće odvezebno na auto otpad.

Prethodno se javnosti obratio i generalni direktor UKC RS prof. dr Vlado Đajić koji je rekao da je pacijent Ognjen Kuzmić (1990) zadobio prelome kostiju lica i vilice, otok mozga, te nagnječenje grudnog koša.

- Pacijent se nalazi na aparatima za mehaničku ventilaciju. Obavljena ja sva neophodna inicijalna dijagnostika i započet terapijski tretman. Zbog ozbiljnosti zdravstvenog stanja i saniranja povreda u toku je hitno prebacivanje Ognjena Kuzmića u Urgentni centar Kliničkog centra Srbije.

Prema rečima načelnika Urgentnog centra dr Dragana Rakanovića, pacijent Bogdan Ilić (1990) je zadobio dominantne povrede glave i kostiju lica. Nalazi se na aparatima za mehaničku ventilaciju. Ostaje na daljem bolničkom lečenju i praćenju u Klinici za anesteziju i intenzivno lečenje UKC RS. Sve dalje prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su preuranjene - dodao je on.

Podsetimo, Kuzmić je pre nesreće bio na jednoj svadbi u Prijedoru i jutros se vraćao magistralnim putem Banjaluka-Prijedor kada se nesreća dogodila u Ramićima. Usled kiše, kolovoz je bio klizav i savet vozačima je da se vozi sporije.

Do udesa je došlo kada se beli porše Ognjena Kuzmića u kojem je bio sa prijateljem Bogdanom Ilićem sudario sa BMW-om u kojem su bili Marko Miljatović (32) iz Prijedora i Dražen Janjanin (30) iz Prijedora.

Ognjen Kuzmić saobraćajna nesreća

Foto: www.prijedordanas.com

VIDEO: Snimak nesreće u kojoj je poginuo Nikola Radulović

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Drži se Kuzmiću, brz oporavak!

    Molim se da ovaj mladi čovek preživi i bude dobro, da ponovo igra za reprezentaciju! Ali kad vidim ove brze automobile, kad čujem da se nesreća dogodila u 4 ujutro, da se neko vraćao sa slavlja, takođe iskreno želim i da svi koji su odgovorni za saobraćajnu nesreću budu jednaki pred zakonom i da odgovaraju ukoliko ima odgovornosti. Ne osuđujem nikog unapred, kad se sve ispita i proveri, kazniti one koji su krivi. Umesto jakog auta, sa suprotne strane je mogao biti običan sa decom u njemu.

  • Dusica

    Kolko nasih sugradjana svakodnevno nastrada i o njima ni reci nema u medijima pa cak i kad su deca u pitanju . Zao mi je svakog i zelim mu da se oporavi ali se pitam ko je on i pojedini da im se tolika paznja posvecuje. Uzrok nekontrolisana brzina i ko je sad tu kriv.

  • Vozite pažljivo

    Od srca mladom reprezentativcu želim brz oporavak! Ali uz to, neka ovakvi nesrećni slučaji posluže svima kao opomena da voze naspavani, trezni, i pažljivo. Ljudi satraju da su brzi automobili i dobri putevi napravljeni za veoma brzu vožnju, ali ja smatram da su dobri automobili i putevi napravljeni da nam sačuvaju život ako ih pravilno koristimo. Gde svi toliko žure? Uživajte u vožnji i uvek čuvajte svoj život i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima