≫ 

Klubovi ABA nastavili po starom: Budućnost i Partizan napustili sednicu!

Nove napetosti na Jadranu

  • 19

Tokom dana održana je skupština ABA lige u Banjaluci na kojoj je prvobitno Saša Petričić, disciplinski sudija lige, trebalo da dobije mandat. Krajnji cilj ove odluke trebalo je da bude formiranje profesionalnog menadžmenta koji bi garantovao jednake uslove za sve klubove.

Saša Pavličić tražio je podršku kako bi došao na mesto direktora lige, a na skupštini je tražio podršku klubova kako bi se borio za povratak sigurnog mesta u Evroligu.

Ipak, većina klubova je takav scenario, koji je trebalo da povrati urušeni ugled lige u sedištu Evrolige i ponovo obezbedi zagarantovano mesto za klubove iz regiona, odbacila.

Prema navodima nekih od učesnika, skupština se svela na "lobiranje interesnih grupa koje štite svoje interese i pozicije koje su ranije na volšeban način obezbedili" .

Epilog sastanka je bio takav da su, videvši rasplet, sednicu napustili predstavnici Partizana, a malo zatim i predstavnici Budućnosti.

Kako do dogovora glavnih ljudi nije došlo, na osnovu trenutne situacije, ligu će ponovo voditi kandidati koje će predložiti direktno ili posredno klubovi koji su u stanju da obezbede podršku većine.

VIDEO - Ovo je najluđi bostandžija na svetu, zovu ga Majkl Džordan za sirotinju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    15. jul 2019 | 21:09

    Covic je insistirao na ulasku srpskih klubova u Aba ligu zbog Evrolige sada kada se to urušava i Aba liga gubi mesto u Evropi cuti. Da li se neko zapitao da li je on ustvari upropastio srpsku košarku zbog svojih interesa! Naš šampionat više ničemu nevredi... Upropasteni su veliki centri Vršac... Čačak... Novi Sad da bi njegova dva kluba igrala Aba ligu (Zvezda I Fmp)

  • Srle

    15. jul 2019 | 20:16

    Ajde Čoviću pojavi se iz ilegale, sve si uništio

  • Sjwi

    15. jul 2019 | 20:34

    Nije, on ke ostvario ono sto je hteo. Puca njemu znate vec sta za Srpsku kosarku, ovakav skaradan nacin biranja njemu odgovara jer ima dva svoja kluba u ligi, i uz malo lobiranja on se pita. Ali eto jedino sto mu sad ne ide u prilog je sto je u poslednje vreme prebrzo poceo da stvara neprijatelje, izgleda da je svima malo pun ..... Zvezde i Covica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA