≫ 

Bitadze i zvanično u Indijani, Mega se pohvalila 6. igračem koji je direktno otišao u NBA!

Mega se može pohvaliti i zvanično

  • 6

Nekadašnji košarkaš Mega Bemaksa, Goga Bitadze, ozvaničio je saradnju sa Indijanom.

On je potpisao četvorogodišnji ugovor sa klubom,  pa je ujedno postao šesti igrač iz Mege koji je direktno otišao u NBA, počevši od Nikole Jokića 2015, preko Luvavua, Zubca, Zagorca i Mokoke.

Pejsersi su prethodno na NBA draftu izabrali Bitadzea kao 18. pika, čime je postao najbolje plasirani pik u istoriji Mege. Goga Bitadze je rođen 20. jula 1999. godine i u Megu došao 2015. godine iz gruzijskog tima Vita Tbilisi, da bi već u prvoj sezoni osvojio titulu prvaka Srbije sa kadetskim timom Mege.

Sa juniorima je u dva navrata igrao finalni turnir juniorske Evrolige, gde je najveći uspeh bio plasman u finale 2017. godine u Istanbulu, kada je izabran u najbolju petorku turnira. Sa juniorima 2018. godine osvaja juniorsku ABA ligu kada je izabran i za MVP-a. U međuvremenu je postao i standardni seniorski reprezentativac Gruzije.

- Bitadze je odigrao dve izuzetno uspešne sezone za prvi tim Mege, a ove godine je izabran za MVP-a ABA lige, kao i Superlige gde je za 21 minut u proseku na terenu beležio 19.7 poena, 7.8 skokova, 2.2 blokade uz indeks korisnosti 25.7. U toku nedavno završene sezone je bio pozajmljen ekipi Budućnosti do kraja ABA lige, a igrajući Evroligu za podgorički tim je proglašen za „Zvezdu u usponu“ takmičenja - podsetio je klub, koji mu je poželeo sreću u NBA.

Gruzin odleteo do krova Pionira i zakucao u NBA stilu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA