Zvezda posle Tea ispala iz trke i za Jovića, Stefan ide u Himki na dve godine

Rotacija Stefan za Stefana

  • 7

Srpski košarkaš Stefan Jović pojačaće Himki, piše Eurohups i njegov novinar Nikos Varlas.

Jović će prema njegovim rečima potpisati ugovor na dve godine sa timom za koji je igrao Stefan Marković, a iz kog je nedavno u Zvezdu prešao i Čarls Dženkins.

Dosadašnji plej Bajerna odlazi iz Minhena posle dve godine (8,3 poena, 4,6 asistencija, 2,4 skoka na 23 evroligaške utakmice), a nakon tri sezone provedene u Crvenoj zvezdi. Karakteriše ga dobar pregled igre, kao i odbrana i ne baš idealan šut.

Od 2014. naovamo je bio i standardni reprezentativac Srbije. U prethodnom periodu je bilo kontakata sa crveno-belima, ali do saradnje sa njima nije došlo, a za Jovića su bili zainteresovani još neki evroligaši poput Makabija ili Olimpijakosa.

Njega će u Podmoskovlju dočekati i doskorašnji saigrač iz Bajern Minhena Devin Buker. Buker je baš u utorak utanačio saradnju sa Himkijem. Crvenoj zvezdi je odlaskom Jovića u Himki propao plan da ga vrati, što je došlo samo nekoliko dana pošto je Miloš Teodosić otišao u Virtus iz Bolonje.

VIDEO - Jović o dirigovanju u pobedi nad Grcima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA