≫ 

Jokić nije došao na okupljanje: Sale o sastavu tima, promeni u stručnom štabu, medalji... (VIDEO)

Selektor Srbije održao je konferenciju za medije na okupljanju reprezentacije

  • 24
KSS, Kosarkaski savez Srbije

Foto: Nikola Tomić

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević održao je konferenciju za medije sa košarkašima našeg tima, gde su uz njega govorili i kapiten Miloš Teodosić i zamenik kapitena Milan Mačvan.

Prvo su reč imali košarkaši, a kapiten Teodosić poručio je da u Kini Srbiju čeka bar 10 ekipa koje konkurišu na medalju.

- Drago mi je da su svi momci tu, da polako krećemo sa uvodnim treninzima, posle nas čekaju pripreme na Kopaoniku. Mislim da će prvenstvo biti veoma jako, ima 10 reprezentacija koje žele medalju, mi smo jedna od njih, čeka nas težak put do medalje, na nama je da se uigramo i spremimo da dođemo do cilja - rekao je Teodosić.

KSS, Kosarkaski savez Srbije

Miloš Teodosić; Foto: Nikola Tomić

Milan Mačvan je poručio da nije zaslužio poziv, ali da će mu treninzi pomoći da se potpuno oporavi posle teške povrede.

- Drago mi je da smo se okupili, da odradomo najbolje moguće pripreme i da se kroz trening utakmice spremimo za Svetsko prvenstvo.

- Nisam zaslužio ovaj poziv, jer nisam igrao godinu dana, više će saigrači meni da pomognu, nego što ću ja njima, zaista sam uzbuđen da se vratim.

KSS, Kosarkaski savez Srbije

Milan Mačvan; Foto: Nikola Tomić

Posle njih reč je uzeo i selektor Aleksandar Đorđević, koji je pre konferencije poslao poruku podrške Ognjenu Kuzmiću.

- Veliki pozdrav svim reprezentativcima i veliki pozdrav našem prijatelju, reprezentativcu i velikom igraču Ognjenu Kuzimiću, da se što pre oporavi i da se vrati u svoju reprezentaciju - počeo je Sale, koji je pozdravio i sve igrače koji su kroz kvalifikacije izborili Mundobasket.

- Nadam se da ćemo biti spremni za početak prvenstva, ali i za kraj. Biće promenjen sistem takmičenja, imali smo težak put do Mundobasketa, želim ovom prilikom da se zahvalim svakom igraču koji se odazvao kroz kvalifikacije, jer i oni su zaslužni za ovo i oni su budućnost naše košarke - poručio je selektor, koji veruje da će se Srbija iz Kine vratiti sa medaljom.

KSS, Kosarkaski savez Srbije

Aleksandar Đorđević; Foto: Nikola Tomić

- Mislim da smo grupa ljudi koja svesno ulazi u takmičarske rizike, mislim da nikada nismo bili u ovakovom sastavu, uvek je neko falio, zato verujem i da ćemo se vratiti sa medaljom - istakao je Đorđević, koji će imati i promenu u stručnom štabu.

- Zvahvalio bih se Milanu Miniću, koji je do sada bio sa nama, od sada će umesto njega sa nama biti Darko Raković, koji je bio u Finiks Sansima, on će biit novi deo stručnog štaba - poručio je Aleksandar Đorđević.

Usledilo je i pitanje za izostanak Nikole Kalinića, a Đorđević je poručio da ne želi da priča o onima koji nisu tu:

Nikola Kalinić

Nikola Kalinić nije na spisku; Foto: ATA Images

- Na meni je taj deo i težina tog zadatka da napravim te odluke. Kada pogledam ekipu, mislim da smo izuzetno spremni i popunjeni na svim pozicjama, svi igrači su napravili iskorak u karijeri, ja volim da pričam o igračima koji su na spisku, ne o onima koji nisu. U ovom trenutku je to bila takva moja odluka, postoje neke vizije protiv kojih i kakvih protivnika ćemo igrati, kakav nam je potreban fizički "size" igrača kojih imamo, koji iskaču i dolaze do određenog kvaliteta i sigurnosti i sastavio sam u tom nekom smeru tim, da oformimo ekipu koja će dati rezultate. Imamo ekipu koja ne beži od želje, ali i šta nas čeka i da moramo da imamo maksimalan respekt prema svakom protivniku.

Nikola Jokić se nije pojavio na okupljanju, a Đorđević ističe da će se on priključiti 2. avgusta, jer ima takve obaveze zbog ugovora u NBA.

KSS, Kosarkaski savez Srbije

Reprezentativci Srbije; Foto: Nikola Tomić

- Ovih dana ćemo napraviti detaljan plan za idividualne programe u odnosu na ugovore igrača i pre svega prema NBA ekipama, ali mislim da ćemo na Kopaoniku vrlo brzo biti kompletni. Moj zadatak je da ih prevarim da što pre budu ovde. A kada vide loptu, onda će biti najlakše da ostanu.

Kompletan plan priprema reprezentacije:

Okupljanje u Beogradu 18. jula

Bazične pripreme na Kopaoniku (od 21. jula do 4. avgusta)

- Srbija - Borac u Čačku (4. avgust)

- Srbija - Finska u Zrenjaninu (7. avgust)

 

- Srbija - Litvanija u Beogradu (10. avgust)

- Litvanija - Srbija u Kaunasu (12. avgust)

- Akropolis kup u Atini, gde učestvuju i Grčka, Italija i Turska (od 16. do 18. avgusta)

- Put u Kinu (20. avgust)

Svetsko prvenstvo počinje 31. avgusta, a naša ekipa je u grupi D, sa Italijom, Filipinima i Angolom. Naš tim prvi meč igra portiv Angole 31. avgusta, zatim 2. septembra protiv Filipina, a onda protiv Italije 4. septembra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laki

    18. jul 2019 | 14:15

    Pozvani oni koji su najspremniji a Mačvan nije igrao godinu?A ni Teodosić ako ćemo pravo. A Kalinića nije zvao,momka koji je imao sjajnu sezonu u jedan od top 3 evropska kluba 🤔? E moj Krstajiću,pardon,Djordjeviću...ccc...

  • Ax

    18. jul 2019 | 14:39

    Kalinić je otpao da bi Lučić imao sigurno mesto. Nedović otpao da bi milosavljević imao sigurno mesto. Videt ćete da će Bobi da otpadne u konkurenciji Milutinova i Raduljice. Šta to govori?

  • Putin R.S

    18. jul 2019 | 14:10

    Ni ti Macvane, a ni Teodosic niste zasluzili da budete pozvani. Ti zbog povrede, a Teo je bez kluba pola godine. Da imate malo casti i obraza ne bi ste se obadvojica odazvali nego zahvalili na pozivu i dali mesta nekom drugom. Ti ces provesti svo vreme na klupi, a Teo ce igrati po 5 minuta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA