Đorđević objasnio zašto nije zvao Kalinića i Nedovića u reprezentaciju!

- Bila je to odluka u skladu sa mojom vizijom - rekao je Đorđević između ostalog

  • 8
Nikola Kalinić, Aleksandar Sale Đorđević, košarkaška reprezentacija Srbije Foto: MN Press

Konferencija za medije Aleksandra Đorđevića, selektors košarkaške reprezentacije Srbije, jednostavno nije mogla da prođe bez pitanja zašto Nikola Kalinić i Nemanja Nedović nisu dobili poziv da budu deo tima koji će konkurisati za Svetskom prvenstvo!

A na to pitanje Đorđević je napokon dao svoj konačan odgovor, odnosno objasnio je razloge nepozivanja igrača koji su nekako bili ''viđeni'' čak u Kini. Barem je takav slučaj sa Kalinićem.

- Na meni je težina tog zadatka da donesem neke odluke. Kada pogledam ovu ekipu ovde, mislim da smo izuzetno spremni, popunjeni na svim pozicijama, da su mnogi igrači napravili iskorak u karijerama i zato su pozvani. Volim da pričam o onima koji su tu, Bila je to teška odluka, svi koji su bili i na jednom spisku dok sam ja selektor deo su ove grupe momaka i u svakoj sledećoj akciji moraju da budu spremni i da odgovore. Ovakva je bila moja odluka, u skladu sa mojom vizijom ekipe i protivnika protiv kojih ćemo igrati - rekao je Đorđević i dodao:

- Moramo da težimo fizičkoj spremnosti i ''sajzu''. Poslednjih par godina imamo u klupskoj evropskoj košarci i NBA ligi igrače koji su iskočili do određenog kvaliteta i sigurnosti. U tom smeru razmišljam da oformimo igru koja će nam dati rezultate. Imamo jako zrelu ekipu, koja zna šta ih čeka, ekipu momaka koja ne beži od želje za pobedom i takmičenjem, a opet, to je grupa koja zna šta nas čeka i koliko je mnogo rada pred nama, uz poštovanje za svakog protivnika.

Podsetimo, na okupljanju reprezentacije Miloš Teodosić je otkrio zašto nije potpisao za Zvezdu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beko

    18. jul 2019 | 14:23

    Ne kenjaj Sale. Legenda si,ali treba da te sramota zbog ovoga sto si uradio,posebno Kalinicu. Kakv Bircevic,kakav Macvan. Pamacvan kad je najspreminiji,on je prisecan igrac,a ne ovako povredjen!

  • ГОРСКИ ВИЈЕНАЦ

    18. jul 2019 | 14:14

    Два играча која су највише искочила су Мачван и Бирчевић😁. Шта има Калинић да тражи поред њих😂😂😂??? Или Недовић поред неког Аврамовића😅😅😅. Озбиљно,да није жалосно било би смијешно.

  • Sep

    18. jul 2019 | 14:16

    I ovaj poceo da se proserava... kad pogledas te momke, realno i Kalinic i Nedovic nam vise trebaju i bolji su od bar 7 igraca. Av av av av, samo avci Sale.... sendvica ce uvek biti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA