• 8

Đorđević objasnio zašto nije zvao Kalinića i Nedovića u reprezentaciju!

- Bila je to odluka u skladu sa mojom vizijom - rekao je Đorđević između ostalog

  • 8

Konferencija za medije Aleksandra Đorđevića, selektors košarkaške reprezentacije Srbije, jednostavno nije mogla da prođe bez pitanja zašto Nikola Kalinić i Nemanja Nedović nisu dobili poziv da budu deo tima koji će konkurisati za Svetskom prvenstvo!

A na to pitanje Đorđević je napokon dao svoj konačan odgovor, odnosno objasnio je razloge nepozivanja igrača koji su nekako bili ''viđeni'' čak u Kini. Barem je takav slučaj sa Kalinićem.

- Na meni je težina tog zadatka da donesem neke odluke. Kada pogledam ovu ekipu ovde, mislim da smo izuzetno spremni, popunjeni na svim pozicijama, da su mnogi igrači napravili iskorak u karijerama i zato su pozvani. Volim da pričam o onima koji su tu, Bila je to teška odluka, svi koji su bili i na jednom spisku dok sam ja selektor deo su ove grupe momaka i u svakoj sledećoj akciji moraju da budu spremni i da odgovore. Ovakva je bila moja odluka, u skladu sa mojom vizijom ekipe i protivnika protiv kojih ćemo igrati - rekao je Đorđević i dodao:

- Moramo da težimo fizičkoj spremnosti i ''sajzu''. Poslednjih par godina imamo u klupskoj evropskoj košarci i NBA ligi igrače koji su iskočili do određenog kvaliteta i sigurnosti. U tom smeru razmišljam da oformimo igru koja će nam dati rezultate. Imamo jako zrelu ekipu, koja zna šta ih čeka, ekipu momaka koja ne beži od želje za pobedom i takmičenjem, a opet, to je grupa koja zna šta nas čeka i koliko je mnogo rada pred nama, uz poštovanje za svakog protivnika.

Podsetimo, na okupljanju reprezentacije Miloš Teodosić je otkrio zašto nije potpisao za Zvezdu.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • CG

    Neka nisi kad mu je Kosovo izgubljeno.

  • Киза

    За Недовића реално и није било места, не везано за повреду коју је имао. Теодосић,Јовић и Мицић су у предности на позицији плеја. Мицић је одиграо животну сезону. Јовић је другачији профил играча, са више задатака у одбрани. Тео је Тео... неће он имати велику минутажу, не верујем да ће бити у првој петорци,али је јако корисно имати га. На позицији 2 је Богдан неприкосновен. Милосављевић је ту за дефанзиву, а може да покрива и позицију три. Притом...уз Лучића најзаслужнији за пласман на С.П. Е САД... за Калинића остаје енигма. Мислим да је он сувише добар играч да би био отписан због тактичких замисли. Надајмо се да ће Лучић и Гудурић успети да одраде његов део посла. Бјелица је први избор на позицији број 4...осим ако се Сале не одлучи да на тој позицији форсира Јокића... у шта сумњам. Једино у том случају бих могао да разумем одлазак и Бобија, и Милутинова и Радуљице. У противном, Радуљица би као најслабији од њих тројице требао да отпадне.

  • Lane

    Vizionar, sedi jedan!

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima