≫ 

Počela nova era u Seltiksima: Stigao ol-star plej i Erdoganov zakleti neprijatelj

Boston predstavio Kembu Vokera i Enesa Kantera

  • 0
Celtics Walker Basketball Foto: Tanjug/Ap

Boston Seltiksi ulaze u novu sezonu bez perjanice Kajrija Irvinga, ali pojačani za jedno veliko i nekolicinu zvučnih imena. Nedugo pošto je Irvnig objavio selidbu u Bruklin, Seltiksi su reagovali dovođenjem ol-star plejmejkera iz Šarlorta Kembe Vokera (29, 185 cm), te turskog centra Enesa Kantera (27, 211 cm), koji je stigao posle dobre sezone u Portlandu. 

Obojica su predstavljeni u četvrtak.

Za Vokera je prelazak na viši nivo bio logičan potez, posle osam uzastopnih sezona sa Šarlotom i samo dva učešća u plej-ofu, bez prolaska u drugi krug. Odlazak Irvinga iz Bostona savršeno se poklopio za obe strane, pa će Kemba od naredne sezone svoj veliki kvalitet staviti u službu slavne franšize.

- Tokom karijere nismo imali kontinuitet pobeda - rekao je Voker na predstavljanju aludirajući na vreme provedeno u Severnoj Karolini.

- Ne kažem da će tako da bude i sa Bostonom, jer ne znam šta će biti ovde. Ne mogu da predvidim budućnost, ali želim da pobeđujemo. Želim da budem deo tima koji u svakoj utakmici ide na pobedu i takmiči se na visokom nivou. Boston igra na visokom nivou, svake godine je u plej-ofu i želim da budem deo takve ekipe. To je jedan od razloga mog dolaska ovde.

Celtics Walker Basketball Foto: Tanjug/Ap

Kemba preuzima ulogu Kajrija Irvinga koji za dve sezone nije uspeo da ispuni očekivanja, što se sada očekuje od Vokera.

- Jednostavno nije uspelo. Dešava se. Dešava se to često u ligi. Znamo svi koliko je Kajri veliki igrač, ali jednostavno nije išlo. Nadam se da ću ja uspeti. To je moj plan.

Kanter, koji je u matičnoj državi na listi nepodobnih zbog kritika na račun predsednika Erdogana, stigao je kao zamena za Ala Horforda koji je prihvatio ponudu Filadelfije.

Boston je u četvrtak saopštio i da je produžio saradnju sa nemačkim krilnim centrom Danielom Tajsom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA