≫ 

Golden Stejt je znao da je Srbin poseban: U NBA oduševljeni Smailagićem i porede ga sa Jokićem

Pred Alenom Smailagićem je prva NBA sezona

  • 4
Warriors Kings Basketball

Foto: Tanjug/AP

Nova srpska NBA zvezda je Alen Smailagić, koji je izabran od strane Golden Stejt Voriorsa kao 39. pik na draftu, i koji je potpisao četvorogodišnjim ugovorom sa novim timom. 

Posle letnje lige, na kojoj je nastupao, izazvao je veliku pažnju, pa je tak na sajtu G lige objašnjeno kak oje došao u Ameriku,

Kockali su se sa njim, ali su morali da znaju da postoji nešto posebno u njegovoj igri. On je tada izabran kao četvrti pik na draftu, što je ukazivalo na to da je on jedan od najtalentovanijih igrača - navodi se na sajut G-lige.

VIDEO: Sale, Teo i Mačvan o predstojećim utakmicama, sastavu tima...

Mediji u Americi često porede momka iz Srbije sa Nikolom Jokićem. Takođem dodaju da je Alen igranjem u Santa Kruzu Smailagić je uvideo sistem Voriorsa.

- U razvojnom timu se upoznao sa kulturom franšize i prilagodio se načinu igre. Golden Stejt i Santa Kruz veoma blisko sarađuju i pokušavaju da zajedno "naprave" igrače koji bi u nekom momentu mogli da doprinesu u NBA ligi. Sa tim stvarima na umu, Smailagić je pokazao da ima potencijal i za svega nešto više od 17 minuta po utakmici je upisivao 9,1 poen uz četiri skoka - dodaje se.

Warriors Kings Basketball

Foto: Tanjug/AP

Kako se navodi, Smailagić je za kratko vreme napravio veliki napredak.

- Uprkos tome, Golden Stejt je morao da trejduje sa Pelikansima da bi dobio prava na njega, ali je jasno da se investicija isplaćuje, s obzirom na to da je Smailagić u odličnom stanju, zna kako treba igrati u Voriorsima i nalazi se pod komandom trenera sa kojima je već razvio odnos poverenja. Smailagić ima mnogo raznovrsnosti u svojoj igri, a statistika koju beleži u Letnjoj ligi je samo vrh ledenog brega - ističe se.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dak

    20. jul 2019 | 17:47

    Verovatno ni Djordjevic nije cuo za njega.Sramota a zove neke igrace koji nisu igrali celu sezonu.

  • N/A

    20. jul 2019 | 16:00

    Zasto ga niko do sada nije spomenuo nigde? Taj momak ima 18 a ne 10 godina da ga vec ranije niko nigde nije primetio...sada odjednom ga svojatate i pisete o njemu ...velika podrska za njega

  • nije od bota

    20. jul 2019 | 15:35

    Za ciju repku igra?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA