Protiv Amera sam igrao samo na igrici, daj Bože da se sretnemo uživo u Kini (VIDEO)

Krilo reprezentacije Srbije Vladimir Lučić nada se da će naša selekcija otići što dalje na Mundobasketu

  • 3
Vladimir Lučić Foto: Nikola Tomić

Košarkaš reprezentacije Srbije Vladimir Lučić ocenio je da je naš nacionalni tim možda i u najjačem sastavu u poslednjih nekoliko godina, jer su se odazvali svi igrači koji su pozvani.

On je istakao da je najvažnije da igrači budu zdravi i da se dobro pripreme za iskušenja na Mundobasketu u Kini (31. avgsut - 15. septembar) a da se nada da ćemo se sresti sa Amerima, a to možemo samo u polufinalu ili finalu, u zavisnosti od našeg plasmana.

Srbija u prvoj fazi u Fošanu igra sa selekcijama Italije, Angole i Filipina.

- Svaki igrač koji je pozvan odazvao se pozivu ovoga puta. Zato su velike su ambicije i očekivanja javnosti što je suprotno od onoga što je bilo pre dve godine kada smo išli na Eurobasket u Istanbulu.

- Nadam se da ćemo biti fizički spremni da odgovorimo izazovima koji nas tamo čekaju - kaže Lučić i dodaje:

Eurobasket 2017, Reprezentacija Srbije, Srbija, Rusija Foto: AP/Tanjug

- Veliki broj igrača iz našeg tima je imao zapažene partije u NBA i znam da sada većina ljudi ovde nas već gleda u toj nekoj utakmici sa Amerikom baš zbog toga što su naši NBA igrači igrali na visokom nivou u toj ligi. Dobro, to našim navijačima daje za pravo da razmišljaju u tom pravcu.

- Ali, treba biti realan, strpljiv i biti nogama na zemlji i dati sve od sebe na svakom meču bez razmišljanja unapred - kaže Lučić

On je istakao da je protiv Amerikanaca igrao samo na video igrici:

- To je tačno tako, sigurno je da imam želju motiva i daj Bože da dođemo do finala i igramo sa njima. Ali, kažem, prvo treba da se prođe grupa, pa sve ostale faze. Videćemo, tu smo da odigramo što više utakmca da probamo pobedimo sve - kaže krilo Srbije.

(D. Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nscz

    20. jul 2019 | 22:10

    A kako znas da ces sigurno ici? Ili ti je nesto obecano sto drugima nije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA