≫ 

Prsten nije dovoljan, hoću Mundobasket: Gasol opasno preti pred Svetsko prvenstvo!

Iskusni centar je izuzetno motivisan pred početak planetarnog šampionata

  • 4

Centar Toronto Reptorsa i reprezentacije Španije Mark Gasol biće glavna uzdanica selektora Serđa Skariola na predstojećem Svetskom prvenstvu u Kini, na kojem Furija ima najveće ambicije. 

On je govorio je za sajt FIBA o predstojećem Mundobasketu i otkrio da se njegove ambicije za 2019. godinu ne završavaju na osvajanju šampionskog prstensa Raptorsima.

- Nedavno sam osvojio NBA šampionski prsten, ali i dalje želim da osvajam trofeje. Otkad igram za seniorsku reprezentaciju osvojio sam mnogo medalja, ali bih želeo da pomognem momcima u osvajanju još jedne. Sve što radimo u reprezentaciji radimo za istoriju španske košarke - rekao je Mark Gasol.

- Uvek sam silno motivisan kada igram za nacionalni tim. Tu se ispoljava moja ogromna ljubav prema ovoj igri. Uvek želim da imam što je moguće ispunjeniju karijeru da osećam istu motivaciju i strast. Jedva čekam da se zajedno sa saigračima nadmećem u Kini za naslov prvaka

VIDEO: Lučić: Protiv Amerikanaca sam igrao samo na igrici, daj Bože da se sretnemo uživo u Kini

- Biće ovo vrlo konkurentan turnir, verovatno jedan od najboljih svih vremena. Svi smo uzbuđeni - zaključio je košarkaš Toronta.

Zanimljivo, veliki broj selekcija neće imati svoje najveće zvezde. Tako  neće nastupiti, i pored najave, Džejms Harden i Antoni Dejvis, Vigins, Entoni Dejvis, Simons, Tristan Topmson, najverovatnije i Nikolo Meli. Kada je reč o Furiji, z anjih neće igrati Pau Gasol, Serhio Rodrigez, Nikola Mirotić, Serž Ibaka...

Španija se nalazi u Grupi C sa Portorikom, Iranom, i Tunisom, a upravo se sa njima na putu ka medalji ukršta Grupa D u kojoj su Srbija, Italija, Angola i Filipini.

Gasol ima 34 godine, ponikao je u Barseloni, a posle dve sezone u Đironi prešao je u Memfis Grizlises 2008. godine. U februaru 2019. godine pojačao je Toronto Reptorse, sa kojima je na kraju sezone postao NBA prvak prvi put u karijeri.

VIDEO: Gde si Bobi De Niro? Sale zezao Marjanovića zbog glume u Holivudu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aj ćao

    20. jul 2019 | 15:52

    Osvaja Srbija

  • Uzu

    20. jul 2019 | 16:16

    Teško. Španija je imala šansu 2014, kada su igrali braća Gasol, Navaro, Rodrigez, Ljulj, Rubio itd, najjači tim. Sad, finale je teško dostižno za njih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA