Unikaha hoće Vanju Marinkovića, Partizanu skromna suma za jednog od glavnih igrača

Košarkaš Partizana i bek koga su Sakramento Kingsi draftovali sa 60. mesta ove godine možda ode u Španiju

  • 8

Kako piše Eurohups, Unikaha iz Malage je zainteresovana da za 200.000 evra dovede Vanju Marinkovića u svoj tim i ponudi mu trogodišnji ugovor.

Pred početak Letnje lige u NBA Marinković se nije našao na spisku Kingsa i već tada je delovalo da će pričekati još godinu dana pre nego se preseli u SAD, osim ako se ne desi neki do oktobra.

Marinković je 1997. godište, ali je već dugo u seniorskoj košarci jer ga je Duško Vujošević rano "gurnuo u vatru", sa 16 godina. Vanja je u međuvremenu upisao i reprezentativne nastupe sa Srbijom u kvalifikacijama za Mundobasket, a u minuloj sezoni je imao neke zapažene partije u ABA ligi.

U tom takmičenju je prosečno imao 12,2 poena i 2,4 skoka uz 1,8 asistencija po meču. Partizan bi njegovim odlaskom ostao dodatno oslabljen na spoljnim pozicijama budući da je u Zenit iz Sankt Peterburga otišao Aleks Renfro.

Da podsetimo, Unikaha je ovog leta već dovela jednog srpskog igrača, pošto je u Malagu iz Italije otišao i Aleksa Avramović.

VIDEO - Vasa Micić o "paklenoj" konkurenciji na Svetskom prvenstvu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA