≫ 

Nekad harali Evropom, sada ispali u B diviziju: Težak udarac za srpsku košarku!

Košarkaši Srbije do 20 godina bili su šampioni Evrope pred dve godine, a sada su ispali u niži rang takmičenja

  • 21
Mlada košarkaška reprezentacija Srbije, Vuk Vulikić Foto: FIBA.com

Novi dokaz o lošem radu u srpskoj košarci stiže nam kao šamar koji bi trebalo da bude otrežnjenje. Imamo više trenera u košarci po glavi stanovnika nego sve zemlje na svetu, imamo talentovane klince, ali nešto tu ne štima.

Košarkaški reprezentativci Srbije do 20 godina poraženi su od Italije sa 86:63 u baražu za opstanak  i tim porazom napuštaju elitnu evropsku grupu.  Ekipa koja je pre dve godine bila šampion Evrope do 18 godina, sada je ispala iz elitnog takmičenja. Pa šta se to dogodilo za dve godine i gde su ti momci igrali ili nisu igrali.

Čak su imali i pomoć Marka Pecarskog, koji je godinu dana mlađi, i tek se vratio sa Svetskog juniorskog prenstva gde smo takođe loše prošli, ali ni on nije mogao da pomogne.

Ostala im je još jedna utakmica sa Letonijom za plasman na 15. ili 16. mesto.

U Polufinalu se sastaju Francuska - Izrael i Nemačka - Španija.

Marko pecarski - Mlada košarkaška reprezentacija Srbije do 20 godina 2019. Marko Pecarski je četvrti strelac i četvrti skakač šampionata Foto: FIBA.com

Po prvi put u istoriji muška mlađa selekcija Srbije igrati u "nižem" rangu. Ovo je težak udarac, jer je ovaj uzrast poslednji pred ulazak igrača u seniorske vode i priprema za A tim. Ali, posle ovakvog rezultata treba se zapitati, ko će od ovih momaka da dođe do seniorske selekcije?

Kroz meč Italija je dominirala. U jednom momentu vodila je 57:35, a izabranici Olivera Popovića nisu uspeli da stignu do pobede.

Najefikasniji u sastavu Italije bili su Gabrijele Stefanini sa 27, Alesandro Pajola sa 19 i Mikele Ebeling sa 10 poena. Bolji od ostalih u sastavu Srbije bili su, Marko Pecarski sa 15 i Vuk Vulikić sa 14 poena.

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije do 20 godina 2019. Tuga posle poraza košarkaša Srbije Foto: FIBA.com

Srbija je na ovom takmičenju poražena od Velike Britanije, Ukrajine i Italije nakon iznenađujuće pobede nad Izraelom, ovo postaje još "čudnije" kada se uzme u obzir to da je ovaj tim pre samo dve godine u konkurenciji do 18 godina osvojila zlato.

Podsetimo, mlada selekcija do 20 godina je poslednu medalju i to zlatnu osvojila 2005 . Linjanu i to pod vođstom Marka Gudurića, Nikole Rebića i ostalih igrača 1995.godište.

Sa druge strane, možda je ovo sve i normalno da dođe do pada s vremena na vreme, ali činjenica da nas poslednje četiri godine, nema na postolju u ovoj generaciji do 20 godina zabrinjava. Prethodno smo godinu dana ranije 2014 uzeli bronzu, a pre toga pet godina ništa od 2008.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ocekivano

    20. jul 2019 | 19:44

    ako vidimo kako zvezda ostaje samion onda je jasno zasto smo tu gdje cemo uskoro iti i sa seniorima..kad se argument negiraondanastaje anarhija..sjetitese nedavno koraka..sudije ne smiju dasude ..ostaceljudi bez glave..to je srbija zveda roast i katastrofa...

  • x-XpLoSiivE-x

    20. jul 2019 | 19:20

    Riba smrdi od glave a zna se ko vedri i oblaci kosarkom u zadnje vrijeme, bitno je da ima dva kluba i da se pisu saopstenja

  • Srle

    20. jul 2019 | 21:52

    Ranije je u Crvenoj Zvezdi i Partizanu kostur bio sastavljen od naših igrača, a sada prve petorke pet crnaca, pa šta više hoćete, gde ova deca da stasaju, da igraju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA