Janis dobija paklenu haubicu: Kajl Korver se dogovorio sa Milvoki Baksima (FOTO)

Poznati šuter želi šampionski prsten sa Milvokijem

  • 0

Proslavljeni košarkaš Kajl Korver postaje novi igrač Milvoki Baksa, javlja Adrijan Vojnarovski.

Korver je prihvatio ponudu finaliste istočne konferencije i igraće za Milvoki za 2,6 miliona dolara za sezonu posle koje se možda i penzioniše. Korver ima punih 38 godina i jedan je od najboljih trojkaša u istoriji NBA lige.

Dvoumio se između Filadelfija Seventisiksersa i Milvoki Baksa, dve rivalske ekipe sa Istoka, ali je prema pisanju ESPN prevladao njegov dobar odnos sa trenerom Baksa Majkom Budenholzerom.

On će tako naredne sezone zaigrati sa Janisom Adetokumbom koji je prošle sezone bio MVP lige, uprkos čudesnom nizu Džejmsa Hardena od nekoliko desetina utakmica sa 30+ poena.

Korver je tokom karijere igrao za Filadelfiju, Jutu, Čikago, Atlantu, Klivlend i prošle sezone opet za Jutu. Jednom je bio ol-star igrač (2015. godine), a tokom karijere je ubacio 2.351 trojku iz 5.478 pokušaja.

Ispred njega su na listi najboljih trojkaša samo Stef Kari, Redži Miler i Rej Alen. Miler i Alen se više aktivno ne bave košarkom, pa bi Korver eventualno mogao da se probije i do drugog mesta koje sa 2.560 trojki drži Miler.

VIDEO - Đorđević zezao Raduljicu za frizuru, a srpski centar mu odgovorio nikad jače: Ljubomoran si...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA