≫ 

Uvek se naježim kada stigne poziv Srbije: Bogdanović jedva čeka da počne Svetsko prvenstvo (VIDEO)

Mundobasket na programu je od 31. avgusta do 15 septembra

  • 2
Miroslav Raduljica, Bogdan Bogdanović Foto: Nikola Tomić

Košarkaška reprezentacija Srbije trenutno je na Kopaoniku gde se priprema za predstojeće Svetsko prvenstvo u Kini, a po svemu sudeći košarkaši jedva čekaju da Mundobasket počne. 

Tako je barem kada je reč o Bogdanu Bogdanoviću koji ističe za sajt FIBA da je uvek poseban osećaj kada dobije poziv da obuće dres nacipnalnog tima.

- Prva stvar koju slušaš kao dete je koliko vrhunskih igrača je igralo za tvoju zemlju i kako su je prezentovali. To je sjajno i dodatno nas motiviše da se osetimo posebnima. Sada sam ja taj koji motiviše decu - rekao je Bogdanović za sajt FIBA.

VIDEO: Bogdan Bogdanović kao iz topa: Jokiću, svaka čast na odluci!

On je istakao da su igre u nacionalnom dresu mnogo bitnije i posebnije u odnosu na klub za koji se nastupa.

- Prvi put kada sam pozvan u reprezentaciju bilo je neverovatno. Mogu da kažem da se i dalje naježim kada stigne poziv Srbije, isto kao i prvi put. U nacionalnom timu želiš da učiniš narod ponosnim, to me motiviše i zato nije mi potreban dodatni motiv. Posebno ako igraš na svom terenu.

Zvezda Sakramento Kingsa ističe da jedva čeka da počne Svetsko prvenstvo.

- Volim turnire pod organizacijom FIBA, nije mi bitno da li je Svetsko ili Evropsko prvenstvo. Osećam se dobro kada sam u društvu saigrača i kada pobeđujemo sa nacionalnim timom - zaključio je on.

Da podsetimo, Srbija će na predstojećem Svetskom prvenstvu u Kini igrati u D grupi u Fošanu sa Italijom, Filipinima i Angolom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan S.

    23. jul 2019 | 12:05

    Najsramnija izjava jednog reprezentativca Srbije.Bogdanović je tada rekao :"Neka igraju Dženkins, Lazić, Simonović.Dobro ću razmisliti da li da igram za nacionalni tim." To je bilo 2014.godine, finale KLS -a i u sledećim utakmicama se dešava jedna od najvećih sudijskih krađa u istoriji srpske košarke, kada je između ostalog Bogdan izveo 60+ slobodnih bacanja.

  • Bojan SD

    22. jul 2019 | 22:48

    Bravo Bogdane ti si pokazao kako se voli svoja zemlja i kako se bori za nju, nikad nisi odbio poziv iznalazeci razne razloge da ne branis boje Srbije, zbog toga i jesi ubedljivo majbolji nas kosarkas ! Sve cestitke

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA