≫ 

Marinković zvanično u Valensiji: Partizan se oprostio od najmlađeg kapitena u istoriji kluba!

Sledeća destinacija košarkaša crno-belih je Valensija, sa kojom će igrati u Evroligi

  • 6
Vanja Marinković Foto: Marko Jovanović

Najmlađi kapiten u istoriji Partizana, Vanja Marinković, novi je košarkaš Valensije, posle punih pet sezona provedenih u prvom timu.

Dvadesetdvogodišnji momak sa Čubure više neće nositi crno-beli dres, već će svoj razvoj nastaviti u španskom Evroligašu i osvajaču Evrokupa za sezonu 2018/19. Posle uspešnih nastupa u klubu, crno-beli su se oprostili od Vanje porukom:

- Za odanost, posvećenost, požrtvovanje i predan rad, Partizan izražava Vanji Marinkoviću veliku zahvalnost! Srećno Vanja, želimo ti puno uspeha!

Vanja Marinković, rođen 9. januara 1997. godine, stigao je u redove crno-belih još kao pionir. Već u sezoni 2013/14, kao šesnaestogodišnjak, Vanja je tokom Kupa "Radivoj Korać" odigrao svoje prve minute u prvom timu Partizana. Od sezone, 2014/15, trener Duško Vujošević ga u potpunosti priključuje prvom timu u kojem je igrao sve do kraja sezone 2018/19.

Pred početak sezone 2015/16, Vanja Marinković je sa 17 godina i 9 meseci postao najmlađi kapiten u istoriji KK Partizan. Tu funkciju, Vanja je obavljao do kraja sezone, da bi je po povratku Novice Veličkovića u redove Parnog valjka, ulogu kapitena prepustio iskusnijem saigraču.

Za pet godina u prvom timu, Marinković je sarađivao sa šestoricom trenera, Duškom Vujoševićem, Petrom Božićem, Aleksandrom Džikićem, Miroslavom Nikolićem, Nenadom Čankom i Andreom Trinkijerijem.

U svojoj poslednjoj sezoni, Vanja je bio prvi strelac tima u 7Days Evrokupu, uz veoma zapaženu ulogu u ABA j.t.d. ligi, Kupu "Radivoj Korać" i Superligi Srbije.  Vanja Marinković je bio deo tima koji je 2014. godine osvojio titulu šampiona Srbije. Takođe, Marinković je sa crno-belima dva puta uzastopno osvojio Kup "Radivoj Korać", 2018. i 2019. godine.

Ovog leta, Marinković je na NBA draftu izabran od strane Sakramento Kingsa. Ipak, svoju karijeu, Vanja će nastaviti da razvija igrajući Evroligu i ACB ligu u dresu Valensije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miro

    23. jul 2019 | 13:41

    Jel i ovaj oprostio dug Limaru i franjevcima samo da ga puste da ide.Ipak srecno momce dobar si ti igrac samo nastavi tako.

  • Miki

    23. jul 2019 | 17:00

    Srcecno i veliko hvala za sve!!!

  • Nusknvp

    23. jul 2019 | 14:48

    Sve dobro i nemoj da se vracas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA