≫ 

Ko je ostao Amerima posle silnih otkaza? Ovako izgleda desetkovan tim na koji Greg računa za Kinu

I dalje je to jak sastav...

  • 17

Šanse da neko osim američke reprezentacije uzme zlatnu medalju u Kini na Mundobasketu, rastu iz dana u dan - sa svakim otkazom sa kojim se suočava selektor Amera Greg Popovič.

Novi u nizu je stigao od lidera Portlanda i jedne od najvećih zvezda NBA Demijena Lilarda, on se tako pridružio saigraču Si Džej Mekalumu u otkazu Popoviču, a pre njih Mundobasket su "odjavili" Harden, Dejvis, Vilijamson, Heris, Gordon i Bil.

U međuvremenu, plejmejker šampiona NBA lige Toronta, Kajl Lauri, operisao je palac i čime je njegovo učešće u Kini ozbiljno dovedeno u pitanje, a Popovič je na silne otkaze reagovao pozivanjem Bostonovog univerzlca Markusa Smarta koji će probati da se izbori za put u najmogoljudniju zemlju sveta.

Na Popovičevom spisku ostalo je 17 imena, i dalje je to izuzetan skup pojedinaca, međutim posle odustajanja čak sedmorice velikih zvezda, slobodno možemo da konstatujemo - ne i nepobediv sastav!

Na centarskim pozicijama tu su Tarner, Lopez i Dramond kao udarne pesnice, a definitivno će mnogo toga zavisti u igri SAD od spoljne linije kojom će komandovati novi plej Seltiksa Kemba Voker, pod uslovom da i on ne odustane, i fenomenalni Donovan Mičel iz Jute.

Na spisku su ostali i šampion sa Klivlendom Kevin Lav, iskusni Pol Milsap, Džejson Tejtum, pominje se i Džejlen Braun kao siguran putnik za Kinu...

Celtics Walker Basketball Kemba voker je ovog leta stigao iz Šarlota u Boston Foto: Tanjug/Ap

Ovako bi, recimo, izgledala prva petorka Amera od igrača koji su i dalje u konkurenciji za put u Kinu na Svetsko prvenstvo: Voker, Mičel, Midlton, Milsap, Dramond.

Ovako trenutno izgleda kadrovska situacija u reprezentaciji SAD.

ODUSTALI: Džejms Harden, Erik Gordon (Hjuston), Entoni Dejvis (Los Anđeles Lejkers), Si Džej Mekalum, Demijan Lilard (Portland), Zajon Vilijamson (Nju Orleans), Tobajas Heris (Filadelfija), Bredli Bil (Vašington).

OSTALI: Herison Barns (Sakramento), Andre Dramond (Detroit), Kemba Voker (Boston), Kevin Lav (Klivlend), Kajl Lauri (Toronto), Kris Midlton (Milvoki), Majls Tarner (Indijana), Pi Džej Taker (Hjustin), Kajl Kuzma (Los Anđeles Lejkers), Bruk Lopez (Milvoki), Pol Milsap (Denver), Džejson Tejtum (Boston), Markus Smart (Boston), Donovan Mičel (Juta), Tadeus Jang (Indijana), Džejlen Braun (Boston), Džulijus Rendl (Nju Orleans).

VIDEO: Rešite misteriju ovog zakucavanja: Da li je to najskočnija varalica među basketašima?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbija

    23. jul 2019 | 19:44

    Kod nas kada odustanu Jokić, Marjanović itd. državna tema broj 1, goruće pitanje u celoj naciji. A njima otkaže Harden i niko ne diže buku. Ko hoće da igra dobrodošao, a ko neće neka uživa u odmoru.

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    23. jul 2019 | 18:33

    Гробари кад би имали овакве играче, ладно би ушли у 4 аба😂😂овако ће се мучити

  • Desa

    23. jul 2019 | 21:21

    Ostaju im jos Albanci ,neka im oni odigraju kosarku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA