≫ 

Virtus uštedeo čak tri miliona evra na Teodosiću, evo i kako!

Zahvaljujući potezu Vlade Italije, profitirali svi profesionalni klubovi

  • 6
Miloš Teodosić Foto: Nikola Tomić

Italijanska vlada nedavno je usvojila zakon o poreskim olakšicama u određenim oblastima društva, sport je jedna od kategorija koja će biti obuhvaćena njime, a zakon će stupiti na snagu u januaru naredne godine.

Ovo je svakako sjajna vest za profesionalni sport na "Čizmi", pre svega za fudbalske klubove najvišeg ranga, ali i košarkaške koji ponovo počinju da ulažu veliki novac u jačanje timova i pojačanja.

Italijanski mediji su se pozabavili ovom temom, naveli su i niz primera kao pokazatelj pozitivnog efekta na klubove, konkretno dolazak Miloša Teodosića u Virtus, i koliko će prema novom zakonu italijanski klub uštedeti nakon angažovanja srpskog reprezentativca.

Mnogo - čak tri miliona evra!

Odgovor je vrlo jednostavan, leži u manjim obavezama kluba prema državi koji je Virtus u obavezi da plati na ime ugovora sa Teodosićem.

Naime, prema i dalje važećem poreskom zakonu, klub iz Bolonje bi na ime ugovora sa Teodosićem (trogodišnji, 6.5 miliona - to je suma koja se najčešće pominje), državi morao da plati još toliko što je bruto iznos čak 12.6 miliona evra! Ipak, prema novom zakonu, koji stupa na snagu od januara 2020, olakšice po klubove su takve da će Virtus državi platiti "samo" tri miliona evra na Teov ugovor, ukupno 9.2 miliona bruto, koliko će italijanski klub ukupno koštati angažman srpskog košarkaša.

Miloš Teodosić Teodosić na nedavnom okupljanju reprezentacije pred start priprema za Mundobasket u Kini Foto: Nikola Tomić

Inače, ovaj zakon važi samo za igrače koji su protekle dve fiskalne godine proveli van Italije, zaključno sa prvim danom jula 2019.

Takođe, sportisti koji potpadaju u okvire novog poreskog zakona moraju imati prebivalište u Italiji najmanje dve godine od trenutka dolaska u neki od klubova.

Sve ove uslove ispunjava i Teodosić, tačnije Virtus, koji će dobiti znatno finansijsko olakšanje na osnovu ugovora sa našim igračem, nego što je to bio slučaj do sada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA