≫ 

Kavaj Lenard konačno otkrio zašto je izabrao Kliperse, a ne Lejkerse!

Amerikanac otvorio dušu novinarima koji su tražili samo jedan odgovor

  • 1

Bivši igrač Toronto Reptorsa Kavaj Lenard je na konferenciji za medije otkrio razloge zašto je odabrao da poptiše za Los Anđeles Kliperse.

Najsrećniji čovek u svemu ovome je vlasnik Klipersa, Stiv Balmer, koji je još 2014. godine dao 2 milijarde dolara da kupi Kliperse, a izgleda da mu se to i isplatilo.

Naravno, tu je sa Lenardom bio i Pol Džordž, koji je napustio Oklahomu kako bi došao u El Ej.

Naime, Kavaj je, nakon što je u junu osvojio titulu sa Toronto Reptorsima pobedivši Golden Stejt Voriorse sa 4:2 u seriji, imao veliku želju da se vrati kući u Južnu Kaliforniju kako bi proveo više vremena sa svojom porodicom, što je i učinio.

Takođe je i Džordž to želeo da uradi još kad je hteo da napusti Indijanu, međutim, završio je u Oklahomi, da bi se napokon nakon dve sezone, kad mu se ukazala šansa da zaigra u El Eju i to sa Lenardom, napustio Vestbruka i potpisao za najvećeg rivala Lejkersa.

BKN NBA Finals 20190613 Foto: Tanjug/AP

Naravno da su američki mediji iskoristili ovaj ugovor Kavaja kao jasan dokaz da u NBA ligi najveća moć pripada igračima, a ne upravama timova. Međutim, Lenard je imao šta da kaže u vezi toga:

- Zbog svega toga bih trebao da dobijem mesto u upravi, zar ne? Kažu da sam ja arhitekta celog posla, ali reći ću vam ovo: igrači razgovaraju, a kad sam ja razgovarao sa Klipersima, imali su listu od nekoliko igrača za koje su mislili da mogu da ih spoje sa mnom, a Džordž je bio jedan od njih. Onda sam rekao da bi voleo da igram sa njim, što se i ostvarilo dva tri dana kasnije. Bio sam blizu potpisa za druga dva tima, ali kad se prilika otvorila, zgrabio sam je - izjavio je Lenard i dodao da nije imao želju da nikoga zavlači:

- Ako nisu želeli da me čekaju, nisu ni morali. Bio sam blizu potpisa za Lejkerse, ali sam završio na drugoj strani. Svi znaju da sam još i ranije hteo da dođem u El Ej. Glavni razlog dolaska nije da osvojim titulu, nego budućnost mene i moje porodice. Zato sam i doneo ovu odluku.

Raptors Parade Basketball Foto: Tanjug/Ap

- Ništa protiv Toronta, samo sam želeo da igram kod kuće, kao što sam želeo i pre trejda u Kanadu. Kad sam završio u Torontu, cilj mi je bio da se upišemo u istoriju i da osvoijmo šampionski prsten, što se i dogodilo. Mislim da sam dobro odradio svoj posao i da bi mi trebalo da bude omogućeno da idem gde hoću nakon što sam im doneo ono što su želeli - rekao je iskusni krilni igrač koji je takođe izjavio i zašto mu je tako važno da igra kod kuće:

- Sad će nam i porodice moći da dolaze na utakmice. U NBA ligi sam već osam godina. To vreme vrlo brzo proleti, a u tih osam godina nisam mogao da uživam sa svojom porodicom osim tokom letnjeg odmora.

- Leti imaš tri meseca da vidiš svoju porodicu, treniraš i obavljaš druge poslovne obaveze. Volim svoju porodicu, a retko je viđam. Posljednjih 5-6 godina stigao bih kući, video nećakinje i nećake, a oni bi pričali, igrali se, šutirali na koš... Shvatiš koliko ti to nedostaje, shvatiš koliko toga propuštaš. Za mene je ova odluka bila više porodična nego košarkaška - završio je Lenard.

Nuggets Thunder Basketball Foto: Tanjug/AP

Nakon Kavaja ulkjučio se i Pol Džordž, koji je rekao šta njemu znači da napokon zaigra u El eju:

Ovo je velika prilika da stvorimo novo nasleđe u El Eju. Klipersi nikad nisu osvojili titulu prvaka, a mislim da možemo do toga da ih dovedemo. Kao dete bio sam veliki navijač Klipersa, pa je za mene situacija malo drugačija, imam priliku da učinim nešto o čemu sam sanjao dok sam se igrao u dvorištu. To je prilika kakvu niko ne želi da propusti - izjavio je Džordž.

Tandem Džordž-Lenard će sledeće sezone imati velike šanse da se takmiče za šampionsku titulu, koja bi ujedno bila, kao što je rekao Pol, bila i prva za Kliperse u njihovoj franšizi.

VIDEO: Rešite misteriju ovog zakucavanja: Da li je to najskočnija varalica među basketašima?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA