≫ 

Bila je jedna od najlepših žena sveta, igrala za Zvezdu: Ivo Andrić je bio zaljubljen! (VIDEO)

Za njom je poludeo i sam vrh džave i najbolji sportisti u zemlji, a šarmirala je i najpoznatije glumce Holivuda poput Kerija Granta, Marlona Branda, Šona Konerija...

  • 8
Ljubica Otasevic, Ivo Andric Printskrin: Youtube, Wikimedia/Stevan Kragujević

Na današnji dan rođena je nekadašnja jugoslovenska košarkašica i glumica Ljubica Otašević. Ona je rođena u Gornjem Milanovcu 1933. godine, a poznata je kao jedna od najlepših žena sveta u svoje vreme.

Za njom su poludeli mnogi u Srbiji, poput našeg nobelovca Iva Andrića, koji je zbog nje nije propuštao utakmice Crvene zvezde na Malom Kalemegdanu.

Mnogi i dan danas veruju da je Ljubica bila inspiracija slavnom srpskom kinjiževniku za mnoge raskošne rečenice kada je u pitanju opisivanje ženske lepote u njegovim književnim likovima.

Nosila je broj 12 na dresu u Zvezdi i reprezentaciji Jugoslavije, a u Beogradu je bila poznata kao fatalna žena za kojom su odlepili književnici, sportisti, kao i sam vrh Komunističke partije Jugoslavije.

U Srbiji je njeno srce prvobitno osvojio Srđan Kalember, sa kojim je tokom tri godine činila najčuveniji košarkaški par.

Ipak, kasnije je svoje srce podarila legendarnom fudbaleru Milošu Milutinoviću, koji je u to vreme bio najveća fudbalska zvezda Jugoslavije. Bili su pari iz snova, ali zbog straha da bi mogla da ubedi Milutinovića da pređe iz Partizana u Zvezdu, njihovoj vezi usprotivio se legendarni golman crno-belih i najbolji drug Milutinoviča - Milutin Šoškić.

Ljubica Otasevic Ljubica Otašević; Printskrin: Youtube

Zbog Ljubice su i visoki činovnici Komunističke partije bili spremni da izgube čin. Zavodili su je general Peko Dapčević, Slobodan Penezić Krcun, Ratko Dugonjić.

Ipak, u momentu kada je Jugoslavija odlepila za njom, ona je iskoristila priliku da napusti zemlju i zauvek je napustila komunistički režim. Izgovor je bio kako ide u Italiju da usavršava jezik.

Ubrzo je Evropa shvatila da neverovatno podseća na filmsku divu Sofiju Loren, što joj je otvorilo vrata za neki drugi, zavodljivi svet. Pojavljivala se kao dublerka slavne glumice u nekim filmskim ostvaranjima.

Ljubica Otasevic Ljubica Otašević u filmu sa Miodragom Petrovićem Čkaljom; Printskrin: Youtube

Beogradski mangupi nisu uspeli da je odvedu pred oltar, ali jeste italijanski bogataš i baron Enriko de Portanova, koji je kasnije i prevario prelepu Srpkinju. Zbog toga je posle sedam godina dobila razvod braka i brdo novca s kojim se preselila u Holivud.

Tamo su na njen šarm pali Keri Grant, Robert Evans, Malon Brando, Šon Koneri i drugi slavni glumci Holivuda.

Ostatak života provela je sama u svojim vilama u Marbelji i Hjustonu, družeći se sa holivudskim džet-setom. Legenda kaže da je ulazila bez kucanja u kancelarije španskog diktatora Franka, a u Marbelji jedna ulica nosi njeno ime.

Mnogi je pamte po lepoti, ali Ljubica bila odlična košarkašica koja je neizmerno volela Srbiju i Crvenu zvezdu. Još se pamti kada je košarkašice Crvene zvezde iznenadila u La Korunji 1979. godine, uplativši im hotel sa pet zvezdica uoči finala Kupa šampiona.

Preminula 12. aprila 1998. godine u Hjustonu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • djole

    2. avgust 2019 | 10:35

    Cudi me da je sluzba dozvolila da ova zanimljiva zivota prica o sjajnoj Ljubici Otasevi ugleda svetlost dana. Koliko je jos zanimjivih i velikih Srba sklonjeno od nas?

  • Mujo

    2. avgust 2019 | 10:18

    Lepa I zanimljiva prica.

  • Sd

    2. avgust 2019 | 18:51

    Pametna žena,unovčila svoju lepotu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA